Hlavní obsah

Michal David rozezpíval plzeňskou synagogu

Novinky, Jan Kaše

Velká synagoga v Plzni hostila výjimečný koncert zpěváka a hudebního skladatele Michala Davida a jeho hostů.

Foto: Jan Kaše

Michal David v plzeňské synagoze

Článek

Středeční večer patřil v Plzni vynikajícímu hudebníkovi, který za svoji dlouholetou kariéru prodal více než 3 500 000 nosičů a napsal přes 600 písní. Řeč není o nikom jiném, než o Michalu Davidovi, který vystoupil v plzeňské synagoze.

Za doprovodu skvělého 26členného symfonického orchestru pod taktovkou dirigenta Petra Chromčáka zazněly největší hity Michala Davida, který samozřejmě usedl za klávesy.

Hned při první písni Chtěl bych žít, tak jak se má se synagoga ponořila do příjemného modrého světla. I při dalších písních, jako například Největší z nálezů a ztrát, Nenapovídej, Pár přátel, Každý mi tě lásko závidí, se synagoga díky velkolepému a efektnímu lightdesignu barevně proměňovala, což dotvářelo atmosféru celého koncertu.

Zpěvák nezapomněl ani na Plzeň, kde se natáčely dva díly Discopříběhu, k nimž vytvořil ústřední písně. A jako potěšující zprávu všichni návštěvníci koncertu přijali sdělení, že v příštím roce bude pravděpodobně natočen i třetí díl.

Při hitu Nonstop se hlediště začalo mírně vlnit a většina lidí Michala Davida doprovodila. Za svůj skvělý výkon byl zpěvák opakovaně odměněn velkým aplausem a nevyhnul se ani přídavku.

Prvním z hostů Michala Davida byla Ivanna Bagová, vítězka soutěže Hlas ČeskoSlovenska, která zazpívala známou píseň nedávno zesnulé zpěvačky Whitney Houston I Will Always Love You. A nutno podotknout, že byla k nerozeznání od originálu. Bouřlivý potlesk přinutil Ivannu Bagovou, aby se vrátila zpět na podium.

Druhým hostem bylo pop operní trio La Gioia, v jejichž podání zazněla například populární slovenská píseň zpěváka Vašo Patejdla Ak nie si moja, která byla ústřední melodií filmu Fontána pro Zuzanu. Zpěváci zavítali v letošním roce do Plzně již podruhé a opět sklidili zasloužené ovace.

Zlatým hřebem večera pak byla bezesporu společná píseň všech interpretů. To už publikum dalo jasně najevo, jaký dojem koncert a jeho protagonisté v něm zanechali. Dlouhotrvající potlesk ve stoje byl tím pravým oceněním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám