Hlavní obsah

Městský úřad Jičín spustil nové webové stránky

Novinky, Magda Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekávané nové webové stránky Městského úřadu v Jičíně byly spuštěny. Nemají pouze nový design, ale měly by být srozumitelnější a uživatelsky příjemnější. Do popředí se také dostávají aktuální informace o dění ve městě.

Foto: Magda Doležalová
Článek

Nové webové stránky Městského úřadu Jičín na adrese www.mujicin.cz jsou v moderním grafickém provedení a do popředí se dostávají aktuální informace o dění na radnici a ve městě.

V hlavním menu nahoře pod záložkou Město jsou podrobné informace o městě, jeho odborech, o Radě a Zastupitelstvu města a jeho představitelích.

V záložce Elektronické služby je pro občany e-podatelna, Czechpoint, nebo také nově spuštěná webová diskuze. Ta má podle rozhodnutí města nová pravidla, kdy se musí uživatelé registrovat, a až poté mohou do diskuze přispívat. Všechny příspěvky tak budou zobrazovány se jménem uživatele, aby se zamezilo anonymním útokům nebo urážkám.

Pod záložkou Dokumenty jsou důležité městské dokumenty, vyhlášky a úřední deska. V záložce Novinky jsou informace rozdělené do několika rubrik, a to: Aktuálně z úřadu, kde jsou aktuality přímo z radnice, výzvy občanům či pozvánky na veřejná jednání, dále Zprávy z města, kde je prostor především pro příspěvkové organizace města a školy. V rubrice Témata jsou všechny informace o zajímavých a diskutovaných tématech v Jičíně, jako je projekt rekonstrukce Jezuitské koleje na vědeckotechnický park, skládka Zebín nebo zimní stadión. 

Na hlavní straně v pravém a levém menu jsou potom vybrány zrychlené odkazy na vybrané důležité informace – výběrová řízení, nabídka realit nebo zápisy z rady města.

Občané mohou také komunikovat s úřadem, k čemuž slouží mimo jiné formuláře Dotaz na město a MMS brána. Tyto formuláře jsou v levém menu pod záložkou Chci zařídit-formuláře nebo v menu pod záložkou Elektronické služby. 

Město má zájem na tom, aby se občané více podíleli na výběru informací, které je zajímají, proto na hlavní straně najdou speciální dotazník, v němž mohou vyjádřit svůj názor. 

Reklama

Výběr článků

Načítám