Hlavní obsah

Městský obvod Ostrava-Jih rozšíří kamerový systém

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městský obvod Ostrava-Jih posílí svůj integrovaný kamerový systém o dalších šest bezpečnostních kamer. Rozhodla o tom rada městského obvodu na svém jednání ve čtvrtek 15. června.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 20.6.2017 Rozšíření kamerového systému v městském obvodu Ostrava - Jih. Konečná zastávka Výškovice.

Článek

Kamery si pronajme od ostravské městské společnosti OVANET, která provozuje metropolitní kamerový systém města Ostravy. Do konce léta by tak mohlo dohlížet na bezpečnost obvodu již 31 kamer.

Přenos kamer mohou sledovat strážníci spojené Městské policie a také Policie České republiky, která má přístup i k záznamům. Nové kamery budou integrovanou součástí rozsáhlé kamerové sítě města OVANET, zahrnující Ostravu a okolí.

„Městský obvod Ostrava-Jih nebude na své náklady kamery pořizovat. Na své náklady je pořídí společnost OVANET, která zajistí jejich instalaci a následný servis. Ročně přijde pronájem každé kamery na 12 tisíc korun,” informovala o akci Martina Gavendová, tisková mluvčí městského obvodu Ostrava-Jih.

Výběr lokalit pro trvalý online monitoring kamerovým systémem vychází z analýzy rizikovosti vybraných míst, kterou provádí společně zástupci radnice, Městské policie Ostrava a společnosti OVANET.

Podle radního městského obvodu Ostrava-Jih Adama Rykaly budou kamery umístěny na důležitých místech obvodu. Jedna z kamer bude hlídat dětské víceúčelové hřiště a víceúčelové sportoviště na ulici Volgogradská.

Dalších pět kamer bude kontrolovat veřejný pořádek v okolí zastávek MHD s vysokou frekvencí pohybu osob, kde docházelo v minulosti opakovaně k narušení veřejného pořádku. Jedná se o o konečnou zastávku Výškovice a zastávku MHD Nové Výškovice včetně přilehlého okolí. Dohlížet bude kamera také na okolí ubytovny Areál a zastávky Hotel Bělský les.

Zbývající kamery budou sledovat oblast zastávky Jubilejní kolonie a na dopravní terminál a prostranství v okolí provozovny Hypermarketu Albert u zastávky MHD  Dubina.

„Využití kamer a záznamů kamerového systému je vázáno striktními pravidly pro ochranu osobních údajů a lze je využívat v rozsahu daném zákonem o obecní policii a dalšími souvisejícími zákony,” dodala Martina Gavendová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám