Hlavní obsah

Město Albrechtice se chystá na setkání u vánočního stromu

Novinky, Petra Veselá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malé městečko v podhůří Jeseníků, Město Albrechtice, se opět připravuje na adventní setkání a rozsvícení vánočního stromu. Na zdejším malebném náměstí se 30. listopadu od 13:00 hodin chystá několikahodinový program, který celé odpoledne, jistě jako každoročně, zpestří.

Foto: MÚ Město Albrechtice

Město Albrechtice se chystá na setkání u vánočního stromu

Článek

Vrcholem setkání bude právě rozsvícení vánočního stromu, na jehož výběru, vzhledem ke své poloze, si město dává každoročně velmi záležet. Loni dokonce místní obyvatele okouzlil natolik, že si ho pojmenovali a dali mu jméno Laskaváček. Snad i letos bude atmosféra podobně příjemná.

„Program začíná už od jedné odpoledne. Na náměstí budou k dispozici rozličné stánky s vánočním zbožím a dobrotami,“ říká s nadšením místostarostka Města Albrechtice Jitka Hanusová.

Náměstí opět provoní medovina, cukrovinky, domácí uzeniny a kdoví jaké další laskominy. K mání pro koupěchtivé budou rovněž drobné předměty s vánoční tématikou.

Od 14:30 se pak mohou příchozí těšit na vystoupení žáků mateřské, základní a místní lidové školy umění.

„Po celé dopoledne bude probíhat prezentace místních poskytovatelů sociálních služeb, které u nás mají velkou tradici,“ doplňuje místostarostka. Samotné rozsvícení vánočního stromu, za zvuku zvonů z věže kostela, který je zdejší velkou pýchou, se pak uskuteční přesně v 17:00 hodin.

K dobré náladě zahraje skupina Duo White a celým programem bude provázet zkušený televizní a rozhlasový moderátor Jiří Veselý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám