Hlavní obsah

Meruňkobraní Židlochovice se blíží. Uskuteční se příští týden

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 4. ročník Festivalu meruněk v Židlochovicích je naplánován na pátek 13. a sobotu 14. července. Uskuteční se na náměstí Míru a v Regionálním turistickém informačním centru na Staré radnici, Masarykova 100.

Foto: Jiří Smutný

Součástí meruňkobraní je výstava meruněk

Článek

Již v předvečer akce, v pátek 13. července, se v 17.00 otevře výstava meruněk a výstava historie pěstování meruněk u nás. Ve 20.00 hodin se bude konat rockotéka a koncert, na kterém vystoupí skupiny Starostovi muži a Kelwin.

Hlavním programovým dnem bude sobota 14. července. Starosta města akci slavnostně zahájí v 10.00 hodin. Následně bude vyhlášen vítěz soutěže o nejlepší meruňkovici a dojde k předání ocenění v soutěži Víno regionu Židlochovicko. V 10.20 hodin přijdou na řadu lehké dezerty Martina Beránka Dolce pasionne a po nich hmyzí show Petra Ocknechta.

V 11.00 hodin vystoupí Spolek elegantních dam a skupina The 6 Fire balls. V 11.45 přijde Jan Rimpler se školou vaření Kuliner I. Od 12.30 hodin bude vyhrávat skupina The 6 Fireballs rock´n´roll a jump swing. Ve 13.45 hodin dostane slovo šéfkuchař Národního týmu kuchařů a cukrářů ACK ČR a porotce kulinářské show Martin Svatek.

Od 14.45 bude pokračovat škola vaření Kuliner II., tentokrát pro děti. V 15.30 začne soutěž pro děti v pojídání meruněk. V 16.00 hodin budou soutěžit dospělí v pojídání meruňkových knedlíků o titul Knedlíkový král Slunečného města. V 17.30 se bude losovat cena generálního sponzora. Od 18.00 hodin bude vyhrávat česká folková skupina Helemese z Kyjova.

Navíc bude možné na náměstí navštívit meruňkový a řemeslný jarmark, prodejnu knedlíků, džemu a moštu nebo kávový bar. K dispozici budou i míchané nápoje, regionální vína a v restauracích Pod lékárnou, Pavir a Za komínem meruňkové menu. Pro děti budou připraveni poníci, klauni, balónky, malování na obličej, hasiči a divadlo. Celou akci bude moderovat Petra Eliášová z radia Petrov.

Reklama

Výběr článků

Načítám