Hlavní obsah

Masopustní průvod v Dolní Krupé vedl vodník

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Masopustní veselí a rej masek prošel v sobotu 26. února obcí Dolní Krupá na Mnichovohradišťsku. A protože je obec poměrně rozlehlá, koná se zde masopust každé dva roky s tím, že se obejde vždy jedna část vesnice.

Foto: Monika Čapková
Článek

Tentokrát se průvod rozešel z druhého konce, který je na hranici se sousedním Libereckým krajem a měl namířeno do zdejší restaurace. Celé slunečné odpoledne se tak vsí rozléhaly pěkné lidové písničky v podání kapely Průvan a v každém domě na trase čekaly domácí s něčím tím dobrým na zub a nebo na zahřátí.

Průvod vedl oproti tradicím jako vždy v Dolní Krupé vodník. V jeho masce se neskrýval nikdo jiný než starosta obce Lukáš Nedvěd.

V průvodu byly k vidění kromě vodníka i další více či méně podivné postavy. Nechyběli indiáni, Krakonoš, sněhulák, husa i s husopaskou, klauni, stařečkové a babičky, řezník a mnoho dalších.

Již v úterý 1. března se můžete zúčastnit masopustu v Mladé Boleslavi, který od 15 hodin pořádá Dům dětí a mládeže a v sobotu 5. března vás uvítají masky od 14 hodin v obci Bítouchov na Mladoboleslavsku. Tak přijďte pobejt!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám