Hlavní obsah

Maskovaný lupič s pistolí v ruce přepadl peněžní ústav

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý dopoledne přepadl maskovaný muž s pistolí v ruce pobočku peněžního ústavu v Králově Dvoře u Berouna. Policisté varují před jeho zadržením, může být nebezpečný, není jasné, zda je zbraň funkční, nebo se jedná o repliku.

Foto: PČR
Článek

Berounští kriminalisté pátrají po pachateli loupežného přepadení peněžního ústavu v obci Králův Dvůr. Ten v úterý 22. března krátce po jedenácté hodině vstoupil do pobočky, ve které se v tu chvíli nacházelo několik zákazníků.

S pistolí v ruce, oblečen do černého kabátu, s černým kulichem na hlavě, přes obličej maskován černou šálou a na nohách šedivé sportovní tenisky s bílým pruhem a bílou podrážkou, si pod pohrůžkou namířené střelné zbraně, vynutil od pracovnice, vydání finanční hotovosti v řádech několika desítek tisíc korun.

„Po výzvě „nikdo nic nedělejte a dejte sem všechny peníze“ (mluvil plynně česky bez přízvuku) mu poškozená z obavy nejen o svůj život, ale i ostatních lidí, nacházejících se na pobočce, finanční hotovost vydala. Pachatel následně z místa utekl směrem k potoku Litavka. Při přepadení nedošlo ke zranění žádných osob,” informovala mluvčí Policie ČR v Berouně Marcela Pučelíková.

Ihned po přepadení propátrávali široké okolí policisté z obvodních oddělení, dopravní policisté, kriminalisté a také policejní psovod. Lupiče se však zatím nepodařilo vypátrat.

Pachatel je asi 180 cm vysoký, štíhlý, středního věku. Kriminalisté žádají veřejnost, aby jakékoliv poznatky vedoucí k jeho ztotožnění (k dispozici jsou fotografie z místa činu), sdělili na kterémkoliv policejním oddělení nebo na linku 158.

V případě jeho výskytu se v žádném případě nedoporučuje, aby se jej občané snažili zadržet, jelikož může být ozbrojen.

Reklama

Výběr článků

Načítám