Hlavní obsah

Maškarní rej na dvě hodiny ovládl sál Městského kulturního střediska v Habartově

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Únor již tradičně patří v Habartově karnevalům, které jsou oblíbenou zábavou především pro ty nejmenší. V pátek 8. února ten první uspořádaly pracovnice místního domu dětí a mládeže ve spolupráci se členy Klubu přátel DDM.

Foto: Aleš Plevka

Maličká víla se bavila báječně

Článek

Čas zahájení byl stanoven na čtvrtou hodinu odpolední. V tu dobu však bylo kulturní středisko takřka poloprázdné a vypadalo to, že na účasti dětí se negativně odrazila probíhající chřipková epidemie. Pár minut na to se však z oblohy začal sypat sníh a jakoby symbolicky s přibývajícími sněhovými vločkami přibývaly i na seznamu účastníků další a další masky. Těch se nakonec sešlo celkem 94, a tak byly rázně zaplašeny počáteční chmury organizátorského týmu v čele s Janou Chalupskou a Ivou Dobošovou.

Sálem zněla muzika a většina předškoláků i dětí mladšího školního věku se pustila spontánně do tance. Dobrá nálada začínala mít jednoznačně navrch. Klaun-moderátor v podání Evy Dvořákové, ředitelky MŠ Duhová, se procházel po parketu a vybíral si jednotlivce, kteří ostatním prostřednictvím mikrofonu představovali svůj převlek. Jejich škála i letos byla velmi pestrá - tradičně nechyběly víly a princezny, dostavili se i čerti, mušketýři a piráti, hojně byla zastoupena i nejrůznější zvířátka a pestrou směsici doplňovali komiksoví hrdinové Batman a Spiderman. Všichni bez rozdílu byli za svou masku odměněni sladkými dobrotami.

Zábavný podvečer byl však zpestřen i několika soutěžemi, v nichž si děti mohly za splnění jednoduchých úkolů vysloužit další sladkosti. Ani letos nechyběla soutěž v pojídání báječných koláčů či tancování v záplavě nafouknutých pestrobarevných balónků.

Děti si pohybu v rytmu hudby opravdu užily dosyta, protože čas od času byl na programu i tanec společný, organizovaný z pódia Hankou Královou, která se se svými svěřenkyněmi, které docházejí do kroužku při DDM, postarala i o několik tanečních vystoupení. Na nich se podílely i dívky ze skupiny Míši Sládkové, které se specializují na tanec orientální.

Drtivá většina capartů strávila v doprovodu svých rodičů jistě velmi příjemné a zábavné odpoledne. Soudit tak lze podle toho, že všude se pohybovaly děti, na jejichž tvářích, občas i navzdory důmyslnému maskování, byl patrný zářivý úsměv. Ten se zároveň stal i tou největší odměnou pro ty, kteří se na uskutečnění maškarního reje zcela nezištně podíleli.

Reklama

Výběr článků

Načítám