Hlavní obsah

Martin Siebert na své výstavě fotografií představí snímky osobností

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 21. října začne v pražské Galerii Café Kamzík výstava Martina Sieberta s názvem Live & Loud. Na více než třiceti snímcích uvidíte osobnosti jako např. B. B. Kinga, Roberta Planta, Davida Bowieho, Rolling Stones, Public Enemy či Green Day.

Foto: Martin Siebert

Na více než třiceti snímcích, pořízených v letech 1993–2001, tedy v době, kdy se fotilo na film a ostřilo ručně, uvidíte i zpěváka Roberta Planta

Článek

Fotografie vznikly v mnoha klubech, na velkých koncertech a festivalech. Výstava potrvá do 24. listopadu.

„Živě a hlasitě“ dokonale popisuje to, o čem výstava bude – o hudbě, klubech, velkých koncertech, festivalech a slavných lidech. Ovšem fotografie Martina Sieberta nejsou unikátní jen tím, kdo je na snímku, ale i technikou, kterou k fotografování používal.

„Vše je foceno analogově (na film) a ostřeno ručně (manual focus),“ popisuje autor. „Dvě fotky jsou foceny na panorama (fotoaparát Noblex), kdy objektiv rotuje kolem filmu a focení koncertů z ruky je tak trochu proti smyslu použití fotoaparátu,“ dodává.

Což nezůstalo bez povšimnutí a autor získal za panoramatický snímek Apocalypticy čestné uznání Czech Press Photo 2001 v kategorii umění.

Výstava bude probíhat od 21. října v Galerii Kamzík (Kamzíkova 8, Praha 1) a potrvá do 24. listopadu. 

Reklama

Výběr článků

Načítám