Hlavní obsah

Marian&333 – hudbou proti rakovině

Novinky, Petra Veselá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbená ostravská skupina Marian&333 letos historicky potřetí spojí své síly s dalšími umělci a pokusí se získat příspěvek pro Dětskou hematoonkologii Fakultní nemocnice v Ostravě. Stane se tak ve čtvrtek 5. prosince od 18 hodin v Sanatoriích Klimkovice v rámci již 3. Vánočního benefičního koncertu.

Foto: Archiv kapely

Marian&333 – hudbou proti rakovině!

Článek

Skupina Marian&333 si za léta svého úspěšného účinkování našla řadu příznivců. Na jedné straně jsou to lidé, kteří milují rockové písničky, na druhé pak ti, kterým osud jiných není lhostejný. Podobně jako trojce hudebníků jsou i jejich posluchači schopni solidarity.

„Dokud se má člověk dobře, měl by si toho vážit a pomáhat jiným, kteří tolik štěstí třeba nemají. Těch příkladů se nabízí samozřejmě mnoho. My jsme se tedy zaměřili na děti s rakovinou krve,“ vysvětlil záměr Vánočního benefičního koncertu kapelník skupiny Marian.

První ročník této charitativní akce se uskutečnil v roce 2011 přímo na oddělení Dětské hematoonkologie ostravské Fakultní nemocnice a měl velice pozitivní ohlasy.

„S ohledem na vážný zdravotní stav dětí ale pan primář tehdy svolil k návštěvě v délce pouhých dvaceti minut, a tak jsme rok na to udělali koncert ve větším stylu, pro rodiče malých pacientů a i naše milé fanoušky s tím, že výtěžek ze vstupného jsme věnovali klinice,“ podotkl bubeník kapely Honza „Hooxx“ Slawinski.

Letošní již 3. ročník Vánočního benefičního koncertu se uskuteční v Sanatoriích Klimkovice a skupina Marian&333 na něm zahraje celou řadu svých písniček. Trojce mladých hudebníků z Ostravy, která se stále častěji těší velké oblibě, vystoupí stejně jako další umělci benefičního večera bez nároku na honorář. Výtěžek ze vstupného pak bude předán přímo na místě zástupcům Fakultní nemocnice Ostrava.

Reklama

Výběr článků

Načítám