Hlavní obsah

Manželský pár se nenechal podvodníkem připravit o peníze

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půl miliónu korun mámil po starším manželském páru z obce Komňa na Uherskohradišťsku podvodník - dokonce si pro obnos přijel. Jenomže manželé ho odbyli, a tak rychle ujel.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Staršímu manželskému páru v obci Komňa se minulý týden ve středu 17. října odpoledne v telefonu ozval muž, který po nich požadoval peníze pod záminkou, že jsou pro jejich příbuzného. Nejprve chtěl 350 tisíc a poté částku navýšil na půl miliónu korun. Nakonec dodal, že si pro ně za chvíli přijede,“ informovala v úterý 23. října policejní mluvčí Milena Šabatová.

Překvapení manželé by rádi příbuznému vyhověli, jenže něco se jim nezdálo. Ihned mu zavolali, ale ten samozřejmě o ničem nevěděl. Proto je poučil, aby nikomu žádné peníze nevydávali a bez váhání kontaktoval policii. Mezitím u jejich domu zastavilo auto. U branky stál muž, který uvedl, že si pro “něco“ přijel. Manželé ho ale odbyli, a proto ihned odjel s nepořízenou.

„Podle popisu se mělo jednat o muže ve věku kolem 40 let, vysokého asi 175 cm, tmavších vlasů, oblečeného do šedé prošívané bundy a mluvícího česko-polsky. Přijel větším černým vozidlem s údajně polskou registrační značkou a nápisem TAXI,“ uvedla mluvčí.

Policisté žádají veřejnost, pokud by měl někdo k tomuto muži či vozidlu jakékoliv informace, nechť je sdělí na nejbližší policejní oddělení. Zároveň upozorňují na nekalé praktiky těchto podvodníků a apelují především na seniory, aby nikomu cizímu nevydávali žádné finance.

Podle Mileny Šabatové se manželé zachovali velmi správně. Informace si bez rozmýšlení ověřili u příbuzného, nikoho cizího nevpustili do domu a nevydali žádné peníze. „Pokud se někdo dostane do podobné situace, měl by ihned kontaktovat policii,“ zdůraznila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám