Hlavní obsah

Malíř Petr Lorenz se představí v Galerii 13

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malíř Petr Lorenz, absolvent Fakulty výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně, vystaví svoje obrazy v Galerii Třináctka v Brně, Panská 13. Vernisáž výstavy se uskuteční v úterý 5. září v 18.00 hodin.

Foto: Jiří Smutný

Ilustrační foto: Galerie 13

Článek

Petr Lorenz ukončil bakalářské studium FAVU VUT Brno v roce 2011 prací Komunikace malby a filmu „film v obraze“, kterou obhájil a obdržel hodnocení A. Jeho pedagog Jiří Sobotka říká: „Podle mě je v Lorenzově práci obsažena silná metafora nostalgické Arkádie, kde duchové filmových postav spolu se svými mrtvými představiteli žijí v idylickém bezčasí. Bezprostředním, byť pro někoho naivizujícím konceptem, se zároveň dotýká zajímavých otázek o smyslu média obrazu a jeho nové existence v digitalizovaném světě.“

Kromě obrazů, připomínajících jednotlivá filmová políčka z významných děl renomovaných tvůrců, maluje i realitu. Vytvořil například řadu zajímavých obrazů z brněnských ulic a kaváren.

Malováním obrazů se Lorenz zabývá již léta, rovněž tak svoje práce řadu let vystavuje. V Brně svá díla již prezentoval například v Kanceláři veřejného ochránce lidských práv, v Městském divadle Brno, v Zemanově cukrárně a kavárně na Josefské ulici nebo v kavárně Savoy. Instalaci svých obrazů v kavárnách se nebrání, protože tam jsou, jak sám říká, blíže k lidem.

Reklama

Výběr článků

Načítám