Hlavní obsah

Lupič v centru Prahy přepadl cestovní kancelář, na místě zasahoval i pyrotechnik

Novinky, Jaroslav Beneš

Ve čtvrtek krátce po půl druhé odpoledne se na tísňovou linku policie obrátila žena, která nahlásila přepadení cestovní kanceláře na Praze 1 v Revoluční ulici. Neznámý pachatel zanechal na místě podezřelý balíček, zasahovat tak musel i pyrotechnik a policejní psovod.

Foto: Jaroslav Beneš

Foto z místa přepadení

Článek

Neznámý mladý muž maskovaný šálou přes obličej a slunečními brýlemi přistoupil k obsluze pobočky cestovní kanceláře, na stůl položil balíček a požadoval peníze. Obsluha nakonec z obavy o svůj život vydala muži více než dvacet tisíc korun. 

Po přepadení muž utekl pryč, podle výpovědí svědků směrem k obchodnímu domu Kotva. Na místě přepadení však zanechal podezřelý balíček, a tak musel být přivolán policejní pyrotechnik a psovod. Na místě zasahovali i dopravní policisté, kteří uzavřeli ulici Revoluční v obou směrech pro veškerou dopravu.

„Hlídky z nejbližšího okolí propátrávají okolí a hledají mladíka ve věku kolem 25 let, který je vysoký asi 180 centimetrů a má světlou pleť. Na sobě by měl mít oblečené džíny, výraznou mikinu zelené nebo oranžové barvy. Na hlavě měl kšiltovou čepici a sluneční brýle," uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Zhruba ve 14 hodin a dvacet minut byl provoz v Revoluční obnoven, podle pyrotechnika se nejednalo o nástražný výbušný systém.

Policisté nyní prosí veřejnost o pomoc při pátrání po neznámém muži. Jakékoliv informace vedoucí k jeho dopadení přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám