Hlavní obsah

Louny budou o víkendu vábit

Novinky, Vlastimil Roflík

Na již tradiční akci zve město Louny v záplavě letních festivalů, městských slavností a beerfestů. Jedná se kulturně společenské setkání Letní Lounské vábení, které se uskuteční o víkendu ve dnech 16. až 18. srpna.

Foto: Vlastimil Roflík

Ozdobou Loun je Chrám sv. Mikuláše s vyhlídkou.

Článek

Akce rodinného typu, hudebně divadelní festival, sportovně společenský happening. To vše a možná ještě více přídomkům může charakterizovat akci, která má za cíl jediné. Vytvořit pohodovou atmosféru nejen pro občany města, ale i pro turisty či náhodné návštěvníky.

Ve třech dnech se na několika podiích představí řada zajímavých interpretů a umělců. Asi největšími taháky bude sobotní představení skupiny Čechomor, či páteční koncert Václava Neckáře. Milovníci tvrdší hudby pak jistě nepohrdnou na rockové scéně kapelami Vítkovo kvarteto, Cocotte Minutte či Lubošem Pospíšilem a jeho 5P. Na své si ovšem přijdou na country scéně i kotlíkaři a folkaři. Pro ně zahraje například Pepa Štross, Průvan nebo Fešáci.

Lounské vábení ovšem není pouze o muzice. Na pátek 16. srpna je připraven lampionový průvod s ohňostrojem u řeky Ohře. V sobotu se pak milovníci divadla mohou těšit na představení Kytice v podání místních studentů Gymnázia V. Hlavatého, nebo na Dívčí válku rovněž ve studentské verzi.

A sport? Na Vábení budou závodit dračí lodě, je připraven turistický pochod, cyklovýlet nebo basketbalový zápas. Louny budou zkrátka tento víkend žít.

Reklama

Výběr článků

Načítám