Hlavní obsah

Loosův interiér na Klatovské se výjimečně otevře veřejnosti

Novinky, Alena Lochmannová

Další z interiérů navržených světově proslulým architektem Adolfem Loosem se výjimečně otevře veřejnosti.

Foto: Magistrát města Plzně

Další z interiérů navržených světově proslulým architektem Adolfem Loosem se výjimečně otevře veřejnosti.

Článek

Jedinečnou příležitost navštívit jindy nepřístupný dům s vzácným interiérem na Klatovské třídě 19 v Plzni budou mít zájemci v sobotu 5. září.  Vstupenky je možné zakoupit v Turistickém informačním centru nebo online prostřednictvím portálu Plzeňská vstupenka.

Městská organizace Plzeň - TURISMUS pořádá při příležitosti Dnů evropského dědictví komentované prohlídky bytu podnikatele Huga Semlera v prvním patře domu, v němž se do dnešních dnů zachovala jídelna, salon a hudební salonek. Po Klatovské 12, Bendově 10 a Brummelově domě v Husově 58 si tak návštěvníci mohou doplnit další kamínek do mozaiky poznávání Loosových realizací v Plzni.

Zvláštností interiéru na Klatovské 19 je užití mramorového obkladu fantastiko s výrazným černobílým žilkováním, připomínajícím fantastické bytosti. Zajímavý je také jeho příběh. Po nucené emigraci rodiny původního majitele v roce 1941 byl interiér využíván jako pracovna vojenského velitele města Plzně Georga von Majewskeho a byla zde podepsána kapitulace plzeňské posádky wehrmachtu. Po skončení války až do roku 1993 využívala dům včetně interiéru od Adolfa Loose československá armáda.

Prohlídky se konají od 10 do 12 hodin (včetně) a od 13:30 do 16:30 hodin (poslední prohlídka) vždy po půl hodinách. Vstupenky v ceně 30 korun je možné zakoupit prostřednictvím portálu www.plzenskavstupenka.cz či v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky 41.

Reklama

Výběr článků

Načítám