Hlavní obsah

Loňská novinka Anna Karenina si od fanoušků RockOpery Praha vysloužila nejlepší hodnocení

Novinky, Tomáš Kopečný

Podle výsledků divácké ankety provedené RockOperou Praha si loňská premiéra Anna Karenina vede na výbornou. Nezaváhala ani v jednom aspektu a v celkovém hodnocení.

Foto: RockOpera Praha
Článek

Na adresu kvality textů a hudby, výkony zpěváků, akrobatů a živé kapely, kostýmů či scénografie se objevovaly přívlastky jako bezkonkurenčně nejlepší, skvělé, výjimečné a jiné.

Nejbližší termín, kdy můžete představení sami ohodnotit, je ve středu 6. dubna od 19 hodin.

„Divácké hodnocení je krásné a motivující. Obzvlášť nás těší, že si diváci všímají a oceňují přesně ty atributy, na kterých v RockOpeře stavíme. Od začátku si zakládáme na kvalitě – od textů, hudby, přes výkony všech účinkujících, kapely hrající přímo na pódiu, až po kostýmy, scénu, světla či ozvučení, a chceme vytvářet výjimečná a originální představení. Baví nás to a již teď se naši diváci mohou těšit na nové premiéry, které chystáme na podzim,“ říká zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha a zároveň představitelka Anny Kareniny Pavla Forest.

RockOpera ve svých představeních spojuje tvrdou rockovou a metalovou hudbu s pestrými příběhy. Nejnovější dílo Anna Karenina se inspiruje známým příběhem o zásahu vášně do osudu poměrně vyrovnaného manželského páru na motivy románu Lva Nikolajeviče Tolstého, avšak namísto v prostředí carského Ruska se ocitáme v současném světě motorkářů. V hlavních rolích se objevují Pavla Forest (Anna Karenina), Jiří Zonyga (manžel Alexej Karenin) a Jan Toužimský (milenec Alexandr Vronskij).

„Anna Karenina je o emocích, vášni, napětí, kdy se uvnitř člověka perou dva odlišné světy. Na jedné straně rozum, morální zásady, společenské postavení, na straně druhé srdce, city a touha po šťastném životě. Všichni na pódiu si představení vždy naplno užíváme a je to zásluha i skvělého režiséra Romana Štolpy. Pro mě je Anna Karenina navíc výjimečná i v tom, že je to po mnoha vedlejších má první hlavní role. I z toho důvodu mě její úspěch velmi těší,“ dodala Forest. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám