Hlavní obsah

Litoměřický raketový start pokračuje

Novinky, Marek Hýř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřický B tým navázal na svůj raketový start a stále nenašel ve III. třídě přemožitele, když ani tuto neděli neztratil boty proti Brňanům. A pomalu se rozjíždějící mladý C tým už ve IV. třídě válcuje své soupeře bez bázně a hany. Tentokrát se o tom přesvědčily Lovečkovice.

Foto: Marek Hýř

ilustrační foto

Článek

Litoměřická rezerva potvrdila pozici favorita a proti pátým Brňanům vyhrála 2:1. A ani tentokrát se výhra nerodila lehce. Opět to byla bojovnost a urputnost domácího celku, který strhl vítězství na svou stranu až v závěru utkání. Po delším půstu se prosadil litoměřický útočník Jiří Beneš a poslal domácí do vedení. Jenže o několik minut později po špatně zahrané standartce se hnal na litoměřickou branku brejk, který až ve vápně hasil Martin Pelikán skluzem. Hosté výhodu penalty využili a srovnali na 1:1.

Druhý poločas se nesl ve znamení mnoha nepřesností a faulů z obou stran. Tříbodový zisk tak až několik minut před koncem zajistil svým průnikem a dravostí Petr Bartoš, který se štěstím prošel přes tři hráče a z úhlu rozjásal domácí diváky. Litoměřice B dál vedou III. třídu o 5 bodů před druhými Čížkovicemi. A právě v Čížkovicích se příští sobotu koná šlágr kola. Litoměřice se zde pokusí prodloužit svou neporanitelnost. Výkop je v 15.30.

Litoměřice C po nepodařeném úvodu soutěže nasedly na vítěznou vlnu a i díky dravým dorostencům často vítězí velkým gólovým rozdílem. Tentokrát si C tým zastřílel u lovečkovického lesa. Díky bodové ztrátě Býčkovic se do čela IV. třídy dostaly právě Lovečkovice, které doufaly, že své první místo potvrdí i proti doté doby čtvrtým Litoměřicím C. Jenže jejich naděje vzaly za své už po deseti minutách. V té době díky dvěma zásahům Petra Hýře prohrávaly už 0:2.

I tentokrát se v sestavě C týmu objevili hned čtyři dorostenci. Jeden z nich, Petr Hýř, vyzval ke střelecké soutěži svého kolegu z útoku Václava Starého, též dorostence, který jeho nabídku přijal a ještě do poločasu také dvěma zásahy strhl vedení už na 4:0.

V druhém poločase však Litoměřice polevily a Lovečkovice ucítily svou šanci. Tvrdou hrou se domácí snažili s výsledkem něco udělat. Slovo si tak opět musel vzít sedmnáctiletý Petr Hýř, který sám tváří tvář domácímu gólmanovi nezaváhal a zvýšil na konečných 5:0. Hýř se tak svým čtrnáctým gólem posunul do čela tabulky střelců. V dalším kole C tým hostí Brocno. Výkop je v neděli v 15.30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám