Hlavní obsah

Literární úspěch jihočeské studentky

Novinky, Kateřina Štruncová

Na letošnímu předání cen v rámci 10. ročníku celonárodní literární soutěže v angličtině pro mladé autory "National Literary Award For Young Writers dominovala studentka Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích, oktavánka Kristýna Králová.

Foto: Kateřina Štruncová

Kristýna s oceněním

Článek

Na Česko-anglické gymnázium v Českých Budějovicích přišla počátkem ledna skvělá zpráva. Studentka Kristýna Králová v pátek 13. ledna za svou povídku Once I Get out získala v kategorii do 19 let 1. místo.

Soutěže se studenti ČAG účastní pravidelně a dosahují v jednotlivých kategoriích dobrých umístění. V porotě letos zasedli Michal Horáček, Ladislav Nagy a Mike Baugh, ceny v Zrcadlové kapli pražského Klementina předával profesor Martin Hilský. A co o soutěži řekla sama vítězka?

„Vymýšlet příběh rovnou v cizím jazyce je něco úplně jiného, než překládat české myšlenky, je to ideální způsob, jak zkusit psát něco jiného, a následná účast v soutěži a s tím spojené ohodnocení od opravdových profesionálů je už jen další bonus. Případný postup nám dává příležitost setkat se se spoustou zajímavých lidí," líčí své dojmy Kristýna.

„A pak samozřejmě ten pocit, když jen tak mezi řečí zmíníte, že jste z Budějovic, a porotci si hned vybaví ČAG a spoustu kvalitních povídek, které odtamtud každoročně dostávají,” dodala vítězka soutěže.

Reklama

Výběr článků

Načítám