Hlavní obsah

Limonádník Joe zahájil Šubertovu Dobrušku

Novinky, Dana Ehlová

Hlediště téměř zaplněné diváky několika generací, od dětí v předškolním věku až po ty, kteří mají na svém kontě osm desítek roků a divadlo je stále baví, k tomu notoricky známý příběh z prostředí Divokého západu a živá kapela. To jsou atributy úvodního představení přehlídky Šubertova Dobruška.

Foto: Dana Ehlová

Závěrečná děkovačka rychnovských ochotníků na Šubertově Dobrušce.

Článek

Zahájení šestého ročníku přehlídky ochotnických souborů Šubertova Dobruška obstaral obnovený divadelní spolek Tyl z Rychnova nad Kněžnou a na jevišti Společenského centra Kino 70 se 6. dubna odehrál známý příběh z dílny Jiřího Brdečky - Limonádový Joe aneb Koňská opera. Tuto hudební komedii z (prý) hodně Divokého západu upravil a režíruje Josef Koráb, její vznik podpořilo město Rychnov nad Kněžnou.

Divadelníci si pozvali ke spolupráci živou kapelu, která do prostředí baru, kde se scházejí kovbojové, honáci dobytka, různí dobrodruzi a také místní děvčata, zapadla téměř dokonale nejen svým názvem Sombrero, ale i stylovými klobouky na hlavách.

Na pódiu se opět odehrál příběh, jehož hlavní hrdina - pistolník popíjející pouze Kolalokovu limonádu - potírá zlo na Divokém západě mezi kovboji. Těm naopak chutná jen whisky a ta je jejich gusto, jak zaznělo sborem hned v prvních minutách z jeviště.  

Režisér Josef Koráb k rychnovskému nastudování těsně před začátkem představení poznamenal, že se vlastně jedná o "limonádový kabaret" -jeho slova soubor Tyl pak v Dobrušce potvrdil a sklidil za to opakovaný potlesk diváků.

Šubertova Dobruška pokračuje 13. dubna, kdy v 19.30 hodin vystoupí amatérští divadelníci ze spolku Kačenka z Deštného v Orlických horách s kusem Paní Fantomasová se zlobí aneb Zločin v Muzeu čerstvého umění, což je ztřeštěná krimikomedie o jednom manželském sporu, který může vyřešit jedině loupež. 

Když se k tomuto žánru v podání souboru Kačenka doplní přidaná hodnota v podobě celkem sto šesti prodaných abonentek a velkého zájmu o divadlo ve městě F. L. Věka, je předem jasné, že atmosféra v sále bude opět neopakovatelná.   

Reklama

Výběr článků

Načítám