Hlavní obsah

Lidé mohou přispět na dobrou věc i svými obrázky

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájemci z řad veřejnosti, kteří by rádi pomohli potřebným, ale sami nemají prostředky nazbyt, mohou nyní přispět na dobrou věc prostřednictvím akce prostějovské Nadace Agel.

Foto: archiv nadace

Výtěžek z akce poputuje na pomoc dětem se speciálními vzdělávacími potřebami ze SŠ, ZŠ a MŠ JISTOTA v Prostějově.

Článek

V rámci oslav pátého výročí založení uspořádá nadace benefiční aukci Přání pro Tebe, ve které budou draženy kromě jiného také zajímavé malby a kresby, které darují dobrovolníci z řad veřejnosti. Výtěžek z akce, která proběhne začátkem června, poputuje na pomoc dětem se speciálními vzdělávacími potřebami ze SŠ, ZŠ A MŠ JISTOTA v Prostějově.

„V rámci oslav pátého výročí založení NADACE AGEL jsme se rozhodli pomoci handicapovaným žákům ze Střední školy, základní školy a mateřské školy JISTOTA v Prostějově, se kterými spolupracujeme právě už celých pět let, od doby založení naší nadace. Kromě finančního daru z našeho fondu jsme přitom pro školu připravili také benefiční aukci, do které věnovali výtvory ze svých keramických a výtvarných dílen i samotné handicapované děti ze školy JISTOTA,“ informovala Ing. Iveta Ostruszková, MBA, předsedkyně správní rady NADACE AGEL s tím, že právě tyto děti byly inspirací k rozšíření akce a uspořádání soutěže pro širokou veřejnost. 

Mnozí lidé by rádi pomáhali, ale nemají na to finanční možnosti. Nadace chce touto akcí i těmto zájemcům umožnit, aby mohli pomáhat i jinak – prostřednictvím umění, které mohou vytvářet i ty nejmenší děti. Námětem výtvarných výtvorů by přitom mělo být téma aukce, tedy Přání pro Tebe.

„Obsahem obrázků by mělo být to, co chceme handicapovaným dětem popřát. Fantazii a výtvarným technikám se meze nekladou, budeme rádi za každý zaslaný obrázek. Každá koruna může pomoci zlepšit život těmto dětem, proto oceníme snahu každého uměleckého nadšence jakéhokoliv věku,“ uvedla manažerka NADACE AGEL Bc. Viktorie Sládková s tím, že autoři tří nejpoutavějších výtvorů budou navíc odměněni malým dárkem.

Obrázky s malbami či kresbami mohou zájemci zasílat či nosit do konce dubna do sídla NADACE AGEL v Nemocnici Prostějov (Mathonova 291/1, Prostějov, 796 01). Osobní doručení je možné v pracovní dny od 9.00 do 15.00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám