Hlavní obsah

Líbí se mi pomocí fotografie vyprávět příběhy, říká Michal Žíla

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšný kroměřížský fotograf Michal Žíla, který je rovněž několikanásobný vítěz mnoha soutěží, předvede svou zajímavou uměleckou tvorbu na samostatné výstavě ve foyer Domu kultury v Kroměříži, a to od 4. do 26. března.

Foto: Michal Žíla

Z tvorby fotografa Michala Žíly.

Článek

Odborníci tvrdí, že mnoho jeho fotografií spojuje určitá filmová atmosféra. Kde bere svou inspiraci?

„Líbí se mi pomocí fotografie vyprávět příběhy a hlavně od té doby, kdy jsem se začal více věnovat fotografii se i na filmovou tvorbu dívám jiným pohledem. I když s tímto oborem nemám žádné zkušenosti, tak se pokouším představit si i ono zákulisí a vžít se do role. Představuji si, jak tito lidé asi pracují s hercem, světlem a příběhem a pak se snažím tyhle představy aplikovat v praxi,” uvedl pětatřicetiletý fotograf Michal Žíla.

Aby vytvořil jedinou fotku, nastavuje záblesková světla klidně hodinu, dokud není s výsledkem nasvícení spokojen - a pak teprve pózuje modelky a řeší detaily. Trvá tedy třeba klidně i hodiny, než se ozve cvaknutí foťáku, které s sebou přináší fotografii alespoň trochu podle jeho gusta.

„Pokud se mi podaří vytvořit filmovou atmosféru, byť jen v jediné fotce, jsem spokojen,“ přiznává rodák z Kroměříže.

Vernisáž očekávané výstavy proběhne v pondělí 4. března od 18 hodin v prostorách foyer Domu kultury v Kroměříži.

Reklama

Výběr článků

Načítám