Hlavní obsah

Letos se uskuteční již 20. Svatováclavský pochod

Novinky, Petr Brdičko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně na svátek svatého Václava, tedy v pondělí 28. září, se uskuteční letos již 20. ročník Svatováclavského pochodu. Akci pořádají Klub českých turistů, oblast Praha a TOM Střelka z KČT Praha Karlov.

Článek

Zájemci se mohou rozhodnout, zda půjdou delší trasu, která měří 25 kilometrů, nebo kratší v délce 13 kilometrů. Delší pochod startuje u kostela svatého Václava na pražském Proseku, kde se účastníci budou scházet mezi osmou a desátou hodinou ranní.

Kratší trasa začíná u hřbitova ve Vinoři. Odtud účastníci odcházejí mezi 9:30 a 13. hodinou. Cíl, do kterého by měli přicházet mezi polednem a 16. hodinou, se nachází u kostelů svatého Václava a svatého Klimenta ve Staré Boleslavi.

Obě trasy může účastník zvládnout buď pěšky, nebo na kole. Startovné je pět korun pro děti do 15 let, deset korun pro členy Klubu českých turistů a ZTP a 20 korun pro ostatní turisty.

Pochod je součástí projektů Praha cykloturistickou a 200 turistických akcí. Pořadatelé doporučují, aby měli účastníci u sebe mapy okolí Prahy-východ, Mělnicko a Kokořínsko.

Veškeré informace podá infocentrum Klubu českých turistů na adrese Fügnerovo náměstí 3, Praha 2 nebo vedoucí štábu pochodu Stanislav Zemen na telefonu 286 922 892.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám