Hlavní obsah

Léto na zámku v Moravské Třebové

Novinky, Jindřich Kos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku 17. století prožíval moravskotřebovský zámek období pozoruhodného rozkvětu. Ladislav Velen ze Žerotína zval na svůj dvůr řadu učenců a umělců, díky čemuž bylo město zváno jako Moravské Athény. Na tuto éru se každé léto snaží zámek navázat pořádáním řadou kulturních akcí.

Foto: Jindřich Kos

Zámek Moravská Třebová

Článek

Nádvoří renesančního zámku, tak o prázdninách ožívá pořádáním různých událostí, jako jsou koncerty, divadelní představení, folkový festival a podobně. K létu také již neodmyslitelně patří i noční a oživlé prohlídky zámku.

V pátek 14. července od 18 hodin budou v zámeckých komnatách probíhat prohlídky s divadelním představením Hrabě Monte Christo. Právě tento slavný romantický příběh Alexandra Dumase o lásce, zradě a pomstě v podání divadelní a šermířské společnosti Exulis ožije v interiérech večerního zámku.

Další oživlé prohlídky jsou na programu v sobotu 5. srpna, tentokrát se v historických kulisách rozehraje příběh Paní z Monsoreau.

Návštěvníky oblíbené jsou i noční prohlídky, konané vždy až po setmění. Jejich další termíny připadají na sobotní večery 29. července a 12. a 26. srpna.

V sobotu večer 15. července se rození nádvoří zámku rockovou hudbou pražské skupiny Th!s s Vojtou Kotkem, aby v úterý 18. července na to navázala trochu klidněji, swingová hudba předního souboru Golden BigBand Prague. Hudební nabídku zámeckého léta uzavře 22. července tradiční festival folkové a country hudby Moravskotřebovský bramborák. Letošním festivalovým tahákem je Banjo Band Ivana Mládka.

Nedělní odpoledne 6. srpna je pak vyhrazeno pro malé děti. Na zámeckém nádvoří se dokonce mohou zapojit do představení Zajíček a velká mrkvová záhada. Dospělé milovníky divadla pak můžeme pozvat na komedii Hledám milence, zn.: Spěchá. Divadlo Artur se s tímto představení předvede v neděli 20 srpna od 20 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám