Hlavní obsah

Lesy na Horní Bečvě opět ožijí pohádkami

Novinky, Zdenka Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 9. srpna bude v okolí hornobečvanské přehrady rušno a na své si přijdou všichni milovníci pohádek, hlavně ti nejmenší. Čtvrtý ročník Pohádkového lesa zde pořádá spolek Bečvánek Beskydy. Start je letos tematicky u Penzionu U Skřítků ve 14 hodin.

Foto: Zdenka Vaníčková

U pařezové chaloupky jste mohli při loňském Pohádkovém lese potkat i Křemílka s Vochomůrkou

Článek

Pohádkový les nabídne krásnou trasu lesem a kolem přehrady s deseti stanovišti, na kterých bude na děti čekat například Maruška a dvanáct měsíčků, tříhlavý drak nebo vodník s rusalkou.  

U každého stanoviště musí malí účastníci splnit některý z úkolů - těšit se můžou na chytání rybiček, jízdu na koloběžce nebo prolézání pavoučí sítí. Za splněný úkol dostanou razítko do své kartičky a sladkou odměnu. 

„Trasa pohádkového lesa náročná není, měří zhruba dva kilometry, protože ale vede lesem, není vhodná pro kočárky. Doporučujeme vzít s sebou krosničky a jiná nosítka, nebo silné tatínky a strýčky,” řekla za pořádající spolek Marcela Švardalová. 

V cíli na děti za vyplněnou kartičku čeká odměna, malování na obličej a pohádková diskotéka pod širým nebem. Ti, kdo si s sebou vezmou špekáček, si ho můžou opéct na připraveném ohni.

„Počasí nám má přát, snad se vydaří. Těšíme se na krásné pohádkové odpoledne,” dodala Švardalová. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám