Hlavní obsah

Lesní školka v Mokrovratech oslaví 10 let existence

Novinky, Tereza Todorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už desáté výročí existence oslaví o víkendu 19. a 20. října lesní školka v Mokrovratech Dítě v lese. Školka byla založena v roce 2009 jako jedna z prvních na Příbramsku a za ta léta jí prošly desítky spokojených dětí. Přijďte spolu s absolventy, jejich rodinami, přáteli a průvodkyněmi oslavovat.

Foto: Lesní školka Dítě v lese
Článek

Školka připravuje bohatý program

O víkendu 19. a 20. října od 9.00 se bude v Mokrovratech u Dobříše v lesní školce Dítě v lese slavit desáté výročí existence. Bohatý program si pro absolventy, děti školku právě navštěvující, jejich rodiny a přátele ale také pro širokou veřejnost připravily průvodkyně, které o děti pečují s láskou a radostí.

Na co se můžete těšit? Na své si určitě přijde každý - malý i velký. Připraveno bude divadelní a hudební představení, sokolník s ukázkou dravých ptáků a kaktusář s výstavkou kaktusů a soutěží o nejhezčí obrázek kaktusu. Pro zájemce z řad malých i velkých šikulů bude k dispozici muchomůrková dílnička z ovčí vlny, pro milovníky módy lesní second hand. Chybět nebude občerstvení.

Oslava je rovněž výbornou příležitostí pro případné zájemce o zařazení dětí do školního roku 2020/2021. Dokonce i pro letošní školní rok, který už je v plném proudu, je ještě šance - školka má totiž stále volná dvě místa. Během dne se můžete seznámit s prostředím - prohlédnout si jurtu i teepee, lesní kuchyňku a jídelnu i další zázemí. Průvodkyně budou v průběhu dne k dispozici a ochotné zodpovědět případné otázky.

O lesní školky je stále větší zájem

Hlavním cílem lesních školek je harmonický vývoj celého člověka, nejen jeho intelektu, při respektování vývojových zákonitostí a zvláštností.

„Také lesní školka Dítě v lese chce přispět k výchově generace, která bude v budoucnu vnímat, milovat, ochraňovat a vytvářet živý svět přírody a lidí,” uvedla Miluše Jekoschová, zakladatelka mokrovratské školky.

Snad právě pro tyto zásady se myšlenka lesních školek stává čím dál tím populárnější. Mokrovratská školka si udržuje vysokou kvalitu i mezi zvyšující se konkurencí, o čemž svědčí pozitivní reakce rodičů i dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám