Hlavní obsah

Leninův mozek prý nakrájeli jako salám. Příběhy, kterým se chce i nechce věřit

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to jako ze seriálu Věřte, nevěřte. Britský spisovatel Giles Milton nashromáždil bizarní příběhy z historie dávné i nedávné. Rozhodně vás nebude nudit, spíš se trochu pobavíte. Chtěl opravdu W. Churchill vyhladit Němce antraxem a obětoval ovce? Je mozek V. I. Lenina nakrájený na 30 000 plátků?

Foto: Jota Brno
Článek

Brněnské Nakladatelství Jota po knize Když Hitler bral kokain a Stalin vyloupil banku vydalo další dílo Gilese Miltona Když Lenin přišel o mozek a Churchill obětoval ovci.

Milton se proslavil bestsellery popularizující historii. Slyšeli jste o tom, že se v Londýně stavěla věž, která měla svou výškou předčit pařížskou Eiffelovku? A představte si, že Spojené státy měly svého císaře! Zní to neuvěřitelně, ale přesto je to tak, historie zkrátka píše příběhy, které by nevymyslel ani ten nejkreativnější spisovatel.

Druhá část knihy, kterou Milton v originále nazývá Fascinující poznámky z historie pod čarou, tak přináší dalších padesát příběhů, které se čtou jedním dechem, a čtenář se díky nim dozví leccos z toho, co se už nevešlo do hodin dějepisu.

Najdete tu kapitoly: Žena, která rodila pro Hitlera, Králové, královny a šílenci, To je ale nádherná válka o kódu Navajo používaném Američany za války, Otázka nesprávné identity...

To se nedá vyprávět, to musíte číst. Na dovolenou ideální odlehčení.

Reklama

Výběr článků

Načítám