Hlavní obsah

Legendární Druhá tráva slaví čtvrtstoletí. V Praze výročí oslaví dvojkoncertem

Novinky, Tomáš Kopečný

Kapela Druhá tráva v čele s Robertem Křesťanem si letos připomíná výročí 25 let své existence. S pražským publikem ho oslaví dvojkoncertem v Malostranské besedě, kde zahrají v neděli a pondělí 28. a 29. února od 20.30 hodin.

Foto: Ája Dvořáčková
Článek

Program nabídne průřez celou folk-rock-bluegrassovou tvorbou skupiny s důrazem na skladby z nejnovějšího alba Pojďme se napít.

„Robert Křesťan s Druhou trávou je na scéně již čtvrtstoletí. Rok oslav zahájili již v loňském roce, kdy vydali výběrové album, záznam koncertu na DVD i zpěvník. Nyní se vydávají na koncertní tour napříč Českou republikou, kde těch dlouhých 25 let oslaví naživo spolu s fanoušky. Všechny Pražany zveme k nám do Malostranské besedy. Kdo si chce poslechnout legendy folk scény, ať si rezervuje poslední únorové večery,” informoval šéf produkce Malostranské besedy David Dvořák. 

Druhou trávu založili v roce 1991 Robert Křesťan a Luboš Malina po svém odchodu od bluegrassových Poutníků. Od počátku svého vzniku je řazena mezi špičku na folk & country scéně v České a Slovenské republice. V současné době kapelu doplňuje Luboš Novotný (dobro, lap steel, vokály), Tomáš Liška (kontrabas), Emil Formánek (kytara, mandolína, vokály) a Kamil Slezák (bicí, perkuse).

„Druhá tráva není proslulá jen u nás. Jako jedna z mála českých kapel pravidelně vyjíždí koncertovat do Ameriky, za sebou už tam má kolem třiceti turné s velmi pozitivním ohlasem u lidí. Také spolupracují či v minulosti spolupracovali s řadou významných osobností jako Peter Rowan, Tony Trischka, Davey Spillane, Andy Owens nebo Charlie McCoy,“ dodal Dvořák. 

Reklama

Výběr článků

Načítám