Hlavní obsah

Ledová silnice postupně poslala do příkopu tři auta a nakonec i traktor

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poněkud úsměvnou nehodu řešili v pondělí policisté z Uherského Hradiště. V Chřibských lesích skončila ve stejném místě svou jízdu tři auta, ve finále k nim sklouzl i traktor silničářů. Poklouzání se naštěstí obešlo jen s poťukanými plechy, účastníci vyvázli nezranění.

Foto: PČR Uherské Hradiště
Článek

Na začátku hromadné srážky bylo rozhodnutí řidiče Škody Favorit. Ten se v pondělí dopoledne vydal Chřibskými lesy od Modré ve směru k Bunči i přesto, že věděl, že silnice se v zimě neudržuje. Starý vůz statečně šplhal do kopce až do ostré pravotočivé zatáčky. "Vozovka byla zledovatělá a navíc pokrytá čerstvým sněhem. Auto se zastavilo, začalo klouzat zpátky a skončilo v pravém příkopu," popsal první havárii policejní mluvčí Aleš Mergental.

Jen o chvíli později se po stejné cestě šplhal VW Caddy. Řidič se sice velmi snažil, ale ve stejné zatáčce ve stejném místě se Caddy zastavil a začal klouzat zpět. Sjel z vozovky a narazil do zapadlé škodovky. O pár minut později míjel obě zapadlá auta VW Sharan. Řidič je sice bravurně objel, ale zatáčka zastavila i jeho. Zhruba ve stejném místě i Sharan začal klouzat zpět, až narazil do Caddy naražené na Favorit. A tak už tam byli tři.

Finále patřilo traktoru zimní údržby, který ledová zatáčka vzápětí poslala k plechovým kolegům. 

Dopravní policisté zjistili, že ani jeden z řidičů z Veselska, Břeclavska, Brněnska a Rakouska nebyl zraněný ani pod vlivem alkoholu. Na autech byly pouze pomačkány plechy a poškozeny plasty s celkovou škodou okolo osmdesáti tisíc korun.

"Všechna auta měla zimní výbavu," podotkl mluvčí. Jak vidět, někdy na matku přírodu nestačí ani zimní pneumatiky. 

Reklama

Výběr článků

Načítám