Hlavní obsah

Lednový underground v Kralupech nad Vltavou – hudba napříč žánry

Novinky, Dagmar Vačiljová Stehlíková

Sobota 24. ledna bude v KD Vltava v Kralupech nad Vltavou již po dvanácté patřit benefičnímu festivalu Lednový underground, který pravidelně přináší pestrou paletu hudebních skupin a interpretů. Přijďte se potěšit hudebním menu LU 2015 a zároveň podpořit kralupské gymnázium.

Foto: Dagmar Stehlíková

LU2014

Článek

Těšit se můžete např. na Martu Töpferovou, která na letošním Lednovém undergroundu vystoupí s hudebníky z Německa, Španělska a jižní Ameriky. Dále pak na kapelu United Flavour (s charismatickou frontmankou Carmen ze Španělska a baskytaristou Djeiem z Pobřeží slonoviny), Lenku Dusilovou,  kapely Vltava, eggnoise či Hm...  

Program LU 2015 uzavře originální garage punk z Mělníka v podání The OXX. Tito mladí kluci se na kralupský festival vrací po čtyřech letech s debutovým albem Hole in My Shirt.     

Lednový underground však pamatuje i na malé diváky, kteří si tu třeba můžou zažít premiérový vstup do světa hudebních festivalů. Amálka K. Třebická zahraje sklady ze svého alba Nešišlej, které je určené odvážným dětem a jejich rodičům, na malé scéně vystoupí s vlastními anglickými písničkami ze svého čtvrtého alba také kralupská jazyková škola Playground English. Děti a učitele bude na nástroje doprovázet mimo jiné Ondřej Galuška z kapely eggnoise. Písničky pro děti zahraje i skupina Hm... To ale zdaleka není všechno – na malé scéně vystoupí další skupiny a písničkáři.  

Vstupenky jsou k dostání v kulturním domě Vltava, Dvořákově gymnáziu a na dalších předprodejních místech v Kralupech nad Vltavou, Praze (Unijazz a další místa) a Mělníku. Vzhledem k tomu, že festival je benefiční a veškerý výtěžek půjde opět na rozvoj Dvořákova gymnázia a SOŠE v Kralupech nad Vltavou, mohou si zájemci zakoupit i sponzorskou vstupenku s festivalovým dárkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám