Hlavní obsah

Lednové Barování se Sandrou Novákovou podpoří nedonošená miminka

Novinky, Tomáš Kopečný

V sobotu 30. ledna se v prostorách pražské Malostranské besedy koná další díl oblíbeného Barování se Sandrou Novákovou. Tentokrát bude benefiční a výtěžek poputuje na konto Nadačního fondu "N", který pomáhá předčasně narozeným miminkám a jejich rodičům.

Článek

„Barování se Sandrou Novákovou a Filipem Rajmontem je velmi svérázný projekt, který si za svou existenci našel mnoho příznivců a diváků. Není pevný program, řada situací vzniká až na místě a nikde jinde se třeba už posléze neopakují. Závisí na atmosféře daného večera, nálady publika či aktuálním dění. To je důvod, proč je Barování tak oblíbené, nejen u diváků, ale i vystupujících, kteří si na něm tak často zkouší své nové věci,“ popisuje šéf produkce Malostranské besedy David Dvořák. 

Moderovat bude již tradičně Filip Rajmont. Vstupenky stojí 500 Kč.

„Benefiční Barování není žádnou výjimkou, charitativní záměr měl již několikrát. Tentokrát podpoří Nadační fond "N", který se snaží zvyšovat úroveň péče o nedonošená miminka. Předčasných porodů stále přibývá. Podle informací Nadačního fondu se každé desáté dítě na světě narodí předčasně a ročně se tak jedná o 15 miliónů dětí. Kvalitní odborná péče je proto velmi důležitá,“ dodává Dvořák.

Nadační fond "N" existuje již od roku 1999 a jeho základním posláním je rozvíjet a zlepšovat neonatologickou péči ve Fakultní nemocnici v Praze-Motole. Zdejší pracoviště neonatologie poskytuje komplexní péči novorozencům všech hmotnostních kategorií, zejména pak těžce nezralým a kriticky nemocným pacientům se selhávajícími životními funkcemi. Vznik fondu iniciovala potřeba zlepšení vybavení pracoviště o nadstandardní specializované přístroje a zároveň rozšíření erudice odborného personálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám