Hlavní obsah

Lázeňský park v Karviné přivítal orientační běžce

Novinky, Josef Zajíc

Třetí díl běžeckého žebříčku v orientačním běhu se v sobotu 5. dubna konal v Lázeňském parku sousedící s Lázněmi Darkov v Karviné. Polská základní škola Dr. Olszaka poskytla závodníkům Moravskoslezského kraje, Polska a okolí prostory pro základní centrum závodu.

Foto: Josef Zajíc

Orientační běh v Lázeňském parku v Karviné 5.4.2014: Bohunka Tesařová - D45 - 3. místo

Článek

Závod pro aktivní orientační běžce a příchozí připravil oddíl orientačního běhu TJ Baník Ostrava. Do prostoru Lázeňského parku poblíž Lázní Darkov, těsně sousedící s řekou Olší, vyběhlo v sobotu po desáté hodině 214 běžců třinácti kategorií. Nejvíce obsazenou byla kategorie HDR - orientační běh rodičů s dětmi a kategorie příchozích.  

Krásný park poskytl dostatek možností pro hlavního rozhodčího Oldřicha Vlacha  a stavitele tratí Jiřího Vlacha. Na mapě Darkov 2014 v měřítku 1 : 5000 připravili velmi pěkné a orientačně náročné tratě s rychlou změnou směrů a přesně umístěnými kontrolami. Ty byly uloženy u vzácných soch, remízků, památečních stromů, jezírek a historických budov v Lázeňském parku, jako je například Společenský dům Lázní Darkov.

Lázně Darkov byly založeny v roce 1867 a věnují se léčení onemocnění pohybového ústrojí a neurologickým chorobám. Lázeňský park byl založen v roce 1900.

Cíl závodů byl na severní straně parku sousedící s Fakultní nemocnicí a poliklinikou v Karviné, navazující na další udržovaný odpočinkový prostor pro obyvatelé Karviné - Sad Boženy Němcové.

Po ukončení závodu byly vyhlášeny výsledky všech kategorií. Nejlepší tři obdrželi originální diplom.

V kategoriích D21, H21, D35 a H35 zvítězili:

D21: Monika Doležalová, SK Kamenice - 2,8 km - 16:07 min., D35: Mária Kovaříková, TJ TŽ Třinec - 2,4 km - 15:14, H 21: Ondřej Kantor - 3 km - 14:37, H35: Tomáš Čech, Přátelé orientačního běhu Opava - 2,8 km - 16:32.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám