Hlavní obsah

Kvalifikace na Mistrovství ČR ve stolním hokeji se rozběhla naplno

Novinky, Tomáš Vítámvás

ZŠ Slovácká v Břeclavi hostilo v sobotu 28. ledna letošní první turnaj kategorie ČP 36 ve stolním hokeji-šprtci. Hráči v něm měli možnost získat první vysoké body do kvalifikace Mistrovství ČR 2017. Pořadateli tohoto velkého turnaje byl nováček 1. ligy družstev Gunners Břeclav.

Foto: Martin Bednář

Turnaj ČP 36 v Břeclavi, billiard hockey (šprtec)

Článek

Do Břeclavi se sjelo přes devět desítek hráčů ze všech koutů České republiky, aby se zde utkali o důležité body do kvalifikace Mistrovství ČR. Jednalo se o první ze čtyř turnajů, které se v této sezóně konají. Aby se hráč mohl kvalifikovat na Mistrovství ČR, potřebuje získat ve své kategorii dostatek bodů ze tří turnajů kategorie ČP 36 a dvou turnajů kategorie ČP 12.

Hráči na turnajích ve šprtci se utkávají napříč kategoriemi. Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Hráče z Vysočiny však poslední roky zajímají především kategorie žákovské. Na rozvoj dětí a mládeže se totiž ve Žďáru nad Sázavou zaměřují a ze svých grantů je podporuje město Žďár nad Sázavou.

Hráče z Vysočiny na tomto turnaji reprezentovali celkem 4 hráči, z nichž hned 3 patří právě do žákovských a juniorských kategorií.

Nejvíce se dařilo na turnaji hráči SHL Brno Martinu Kučerovi. Druhý se umístil ostravský Aleš Tichavský a na místě třetím skončil Jaroslav Frankl z týmu Dragons Modřice. Nejlepší hráč Žďáru nad Sázavou, Vojtěch Ludvík se umístil na 40. místě. V kategorii juniorů soutěží Martin Bednář, který se umístil na 45. místě a Jaroslav Vocásek, který byl 63. Do kategorie starších žáků se po loňské sezóně, kdy se stal Mistrem ČR v kategorii mladších žáků, přesunul Tomáš Kalina. Ten se tentokrát umístil na 70. příčce.

Sezóna sice teprve vypukla, ale už první turnaj kategorie ČP 36 může pro některé hráče znamenat rázné vykročení za účastí na letošní MČR, které se bude premiérově konat v Mostě.

Body do Českého poháru je však možno získávat i na průběžně vyhlašovaných regionálních turnajích. Jejich přehled najdete na stránkách http://www.uhshbrno.cz.

Jste-li hráči z Vysočiny, pak pro vás organizuje soutěže také místní sdružení. Informace kdy a kde se hraje, naleznete na webu http://vysocina.billiardhockey.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám