Hlavní obsah

Kulaťák prostoupí atmosféra Vánoc, program obohatí koncerty kapel zvučných jmen

Novinky, Veronika Schieblová

Perníčky, cukroví, svařák, pečené kaštany, vánoční ozdoby a k tomu koncerty, divadlo nebo umělecké dílny. To je směs Vánoc na Kulaťáku, která vykouzlí vánoční atmosféru přímo v srdci Prahy 6, na Vítězném náměstí. Zazpívají i Michal Prokop, Václav Koubek nebo Tonya Graves. Vstup je zdarma.

Foto: Veronika Schieblová
Článek

Městská část Praha 6 už třetí rok za sebou daruje nejen svým občanům chvilky pohody a klidu ve zrychlené době před vánočními svátky. V pátek 5. prosince zahájí mikulášská nadílka pro děti tři týdny nasáté příjemnou vánoční atmosférou.

„Nejen pro děti budou připravené výtvarné a hudební dílny, loutkové i hrané divadlo, zpívání koled nebo taneční vystoupení. Dospělí ocení zejména vánoční zboží včetně domácího cukroví, voňavý svařák, ale také koncerty známých interpretů,” představil program starosta MČ Praha 6 Mgr. Ondřej Kolář. Vstup je zdarma.

Od 5. do 21. prosince se na pódiu Vánoc na Kulaťáku objeví třeba Loutkové vánoční příběhy nebo taneční a pěvecká vystoupení. Rozhodně nebude chybět společné zpívání koled, které k Vánocům patří.

Tři večery budou patřit hudebníkům se známými jmény. Páteční slavnostní zahájení zakončí v 19:00 Michal Prokop, Luboš Andršt a Jan Hrubý Trio. Ve čtvrtek 11. prosince začíná v 18:00 koncert Václava Koubka s kapelou. V pátek 19. prosince pódium obsadí známá zpěvačka Tonya Graves, která začne zpívat ve 20:00.

Každý den budou připravené umělecké dílny. Malování a zdobení dřevěných ozdob a hraček, výroba vloček, sněhuláků, hudební dílna nebo výroba jednoduchých loutek, to vše ve vyhřívaných dílnách na návštěvníky čeká. 

„Na úřadě MČ Praha 6 dobře víme, že ke správným adventním trhům patří i dobré jídlo. Na Kulaťáku nebudou chybět pečené kaštany, domácí cukroví, dorty, slané koláče, klobásy, burgery, palačinky nebo voňavé svařáky a grogy na zahřátí. Letos však naše Vánoce obohatíme i chutným jídlem a pitím z Gruzie, Toskánska nebo z Balkánu,” přiblížil další program Vánoc na Kulaťáku starosta Kolář.

MČ Praha 6 chce také pomáhat, proto do programu zapojila hned dva prospěšné projekty. Téměř po celou dobu bude na místě Tichá kavárna, kde se budou prodávat dobroty od neslyšících pekařek a pekařů. Podpořit je možné i děti z dětských domovů, které zde bude zastupovat projekt Srdce na dlani. Ambasadorkou organizace je Jitka Kocurová, která ji 12. prosince přijde osobně představit.

Vánoce na Kulaťáku mají nabitý program, který v době předvánočního shonu přijde vhod. Celé rodiny, přátelé i kolegové si zde mohou odpočinout, načerpat energii a naladit se na tu správnou vánoční vlnu. „Tři týdny pohody zahájíme v pátek 5. prosince společným zapalováním světel. To v nás zažehne tu pravou vánoční náladu, se kterou si Vánoce na Kulaťáku užijeme. Samozřejmě nebude chybět ani Mikuláš, který obdaruje hodné děti, které se přijdou podívat,” dodal starosta Kolář.   

Vánoce na Kulaťáku trvají od 5. do 21. prosince. Od pondělí do čtvrtka program začíná vždy v 15:00 a končí ve 20:00. V pátek program probíhá od 15:00 do 21:00, v sobotu od 13:00 do 21:00 a v neděli od 13:00 do 20:00 hodin.

Vánoce na Kulaťáku jsou na konci Dejvické ulice u Vítězného náměstí. Vstup je zdarma.

Další informace: www.praha6.cz, www.facebook.com/praha6

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám