Hlavní obsah

Kristýna Freiová a Swetja - autorské čtení s hudbou

Novinky, Helena Šebestová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci krásné literatury a neobyčejné hudby by si rozhodně neměli nechat ujít autorské čtení, které proběhne 1. srpna od 18:30 v pražské Literární kavárně Týnská.

Foto: archiv Kristýny Freiové

Kristýna Freiová

Článek

Čtení z románu Nesmrtelný hrabě a besedu s jeho autorkou doprovodí živé hudební vystoupení skvělého fujaristy a multiinstrumentalisty Swetji. Vstup na akci je zdarma.

Kdy: čtvrtek 1. srpna, od 18:30

Kde: Literární Kavárna Týnská, Týnská 6, 110 00 Praha

Nesmrtelný hrabě:

Druhý román talentované mladé autorky Kristýny Freiové Nesmrtelný hrabě (vydala Fortuna Libri, 2019) vypráví o mýty opředeném hraběti de Saint-Germain. Proslavil se obdivuhodnou dlouhověkostí, nesmrtelností. Přesto je jeho samotná existence terčem spekulací. Jaký byl jeho skutečný příběh? Kde přišel ke svým mimořádným schopnostem? Na tyto otázky se autorka snaží odpovědět.

Dobrodružný příběh se odehrává ve Francii a Švédsku na pozadí Třicetileté války. Stejně jako ve své první knize Galilejec (vydala Fortuna Libri, 2017) přináší autorka prostřednictvím hlavního hrdiny možné odpovědi na zásadní otázky lidského bytí a osudu, které si možná klade každý z nás. Její osobitý rukopis a vypravěčský talent tak opět dává vzniknout literárnímu dílu, ke kterému se mnoho čtenářů bude jistě rádo vracet, jakkoliv jej přečtou jedním dechem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám