Hlavní obsah

Křest Kladenských pohádek provázely myší uši

Novinky, Lenka Kalousová

Ve středu 11. prosince se v Městské knihovně v Kladně uskutečnil dětský křest Kladenských pohádek Luďka Švorce. Společně s ilustrátorkou Marcelou Alfonso představili bezmála stovce návštěvníků první pohádkovou knihu o Kladně. Ukázky z díla četl Václav Rašilov, hudební doprovod obstaraly děti ze ZUŠ.

Foto: Lenka Kalousová

Autoři ochotně podepisovali výtisky.

Článek

Druhý křest knihy Kladenské pohádky spisovatele Luďka Švorce a ilustrátorky Marcely Alfonso se tentokrát konal přímo v Ústřední půjčovně dětské knihy na Sítné, protože byl určen hlavním čtenářům - dětem.

Vydavatelství Halda pro poetický podvečer zajistilo nejen hudební doprovod, složený, jak jinak, než z malých muzikantů, ale též přednes ukázek z vybraných pohádek. O víle Poldince nebo smutné mašince, co zavážela staré železo do vysokých pecí se děti postupně dozvídaly prostřednictvím sympatického hosta, herce Václava Rašilova.

Pro děti a jejich doprovod byla kromě občerstvení připravena dílna na výrobu pravých myšáckých oušek. Právě dva malí myšáci se na různých místech knihy pravidelně objevují a autora čekalo velmi milé překvapení, když si navíc spolu s ostatními vyslechl Myšáckou píseň, inspirovanou právě jeho knihou.

O audiovizuální podobu knihy projevili zájem v australském rádiu v Perthu, které vysílá pro naše krajany, což autora i vydavatele příjemně překvapilo a plánují další formát titulu.

Městská knihovna Kladno v současné době vystavuje v prostorách dětského oddělení originální kresby Marcely Alfonso, které knihu doprovázejí.

Reklama

Výběr článků

Načítám