Hlavní obsah

Kovolis Hedvikov nabídne nová pracovní místa

Novinky, Pavel Kalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma Kovolis Hedvikov a. s. se sídlem v Třemošnici je v současné době největší komerční tlakovou slévárnou hliníkových slitin v České republice. I přes dopady ekonomické krize svojí výrobu rozšiřuje.

Foto: Pavel Kalina

Vznikající nová výrobní hala

Článek

V listopadu loňského roku se začalo v areálu firmy s výstavbou nové výrobní haly. "V květnu a červnu letošního roku zde budou instalována první dvě robotizovaná pracoviště tlakového lití. Do konce roku budou v provozu čtyři robotizovaná pracoviště," infromoval předseda představenstva firmy Ing. Miloslav Pavlas.      

Cílově zde do roku 2014 vznikne celkem 14 robotizovaných pracovišť tlakového lití. K tomu přibude 10 až 12 obráběcích strojů a další operace na opracování odlitků. V letošním roce na nový provoz nastoupí 25 pracovníků a zajistí tím zkušební provoz, než se spustí práce na dalších nových robotizovaných pracovištích.

Někteří pracovníci budou přecházet z původního pracoviště do nové výrobní haly. Kromě toho se zde budou zaučovat na moderních strojích i další pracovníci. Jak se zde bude navyšovat výroba, firma počítá s přijetím 160 nových pracovníků různých profesí.     

"Kvalifikované pracovníky hledáme na trhu práce stále a to především pro nástrojárnu a další strojírenské profese. Máme dobrou spolupráci s SOŠ a SOU technickým v Třemošnici. Studenti a žáci k nám chodí na praxi, nabízíme jim stipendium a tím částečně získáváme nové kvalifikované pracovníky. Další kvalifikované profese hledáme cestou úřadů práce, internetů, inzerátů a v rámci České i Slovenské republiky. Pro méně kvalifikovanou práci získáváme klíčové profese doma i v zahraničí, například na Ukrajině," dodal Pavlas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám