Hlavní obsah

Kovárna Viva dosáhla významného ocenění za svou práci se zaměstnanci

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kovárna Viva minulý týden prošla personálním auditem a úspěšně tak završila významný projekt „Investors in People“. Tento jediný mezinárodně uznávaný standard v oblasti řízení a rozvoje lidských zdrojů sleduje u firem schopnost efektivně využívat a rozvíjet své zaměstnance.

Foto: Kovárna Viva
Článek

Poté co letos v červnu uspěla zlínská Viva v celostátním kole soutěže Zaměstnavatel roku, získala firma v pátek 5. prosince také důležitý certifikát za svůj přístup k zaměstnancům. „Dvouletý proces implementace byl velmi složitý a jsme si vědomi, že bez přičinění našich pracovníků by se nám nemohlo podařit dosáhnout druhé nejvyšší úrovně,“ říká personální ředitelka Lenka Horáková, která považuje stříbrný certifikát za mimořádné ocenění. „Vlastnictví osvědčení je důkazem, že pro společnost je rozvoj jejich zaměstnanců stejně důležitý jako rozvoj podnikatelských činností.“

Osvědčení získávají pouze ty firmy, které prokážou špičkovou úroveň řízení lidských zdrojů. V České republice prošlo auditem cca 70 společností, čímž výrazně zaostáváme např. za Velkou Británií či skandinávskými zeměmi, kde ve společnostech oceněných dle standardu IIP pracuje třetina všech zaměstnanců. Odznak má čtyři úrovně – od základní přes bronzovou a stříbrnou až ke zlaté. Zlatý odznak IIP mají v ČR pouze tři nevýrobní společnosti.

V Kovárně Viva, která je přední českou průmyslovou kovárnou a momentálně zaměstnává přes 350 pracovníků, jsou zaměstnanci podle firemní strategie považováni za jednu ze základních hodnot. „Nejen, že si zakládáme na dobrých vztazích, podporujeme i další rozvoj a vzdělávání našich lidí, ale odpovídá tomu i sociální program ve firmě, který zahrnuje široké množství benefitů – od nadstandardní dovolené přes mimořádné prémie a příplatky až po úhradu lázeňské péče či možnost masáží přímo ve firmě,“ dodává Lenka Horáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám