Hlavní obsah

Kostelem v Židlochovicích zněl sborový zpěv

Novinky, Jiří Smutný

Dětský sbor Židlochovice vystoupil v neděli 27. listopadu v kostele Povýšení sv. Kříže s koncertem duchovní hudby První adventní pohlazení. Kromě koncertního oddělení se představili i hosté z Národního divadla Brno.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Dětský sbor Židlochovice je začínající pěvecké těleso, které se ustavilo teprve letos. Jeho řízení se ujala Valerie Maťašová Černohlávková, absolventka hry na klavír na brněnské konzervatoři a dirigování sboru na Janáčkově akademii múzických umění.

Nový sbor oficiálně zahájil svoji činnost letos 26. června, ač v té době měl už za sebou vystoupení v Besedním domě v Brně a v Židlochovicích při kladení kamenů zmizelých. Předsedkyní sboru se stala Renata Heinrichová a místopředsedkyní Blanka Vítková.

„Svoji první sezónu zahájil sbor koncertem duchovní hudby Znovuzrození v kostele v Židlochovicích,“ uvedla Vítková. „V září jsme uskutečnili nábor, který nám přivedl spoustu nových hlásků především předškolního věku a dětí z nižších stupňů, pro které jsme oproti původnímu záměru založili i přípravné oddělení,“ doplnila.

Letos je v plánu ještě jedna vánoční akce s přípravným sborem, její program však zatím vedení sboru tají. Příští rok by sbor chtěl zkusit účast v jubilejním 45. ročníku Svátků písní, což je tradiční sborová pěvecká soutěž, pořádaná v Olomouci.

Reklama

Výběr článků

Načítám