Hlavní obsah

Kostelecký vánoční jarmark podpoří poskytovatele sociálních služeb na Rychnovsku

Novinky, Dana Ehlová

V čase, kdy se vánoční jarmarky či trhy konají na mnoha místech, se jeden takový, a přesto v mnohém odlišný a jedinečný, uskuteční 28. a 29. listopadu ve Sdruženém klubu Rabštejn v Kostelci nad Orlicí.

Foto: město Kostelec nad Orlicí (archiv)

V mnohém odlišný a jedinečný vánoční jarmark se uskuteční 28. a 29. listopadu ve Sdruženém klubu Rabštejn v Kostelci nad Orlicí.

Článek

Jedná se o vánoční jarmark poskytovatelů sociálních služeb z širokého regionu, který pořádá město Kostelec nad Orlicí a základní organizace Svazu postižených civilizačními chorobami.

Jeho cílem je umožnit poskytovatelům sociálních služeb prezentovat před zraky veřejnosti své služby a úžasné výrobky svých klientů. Ti už mnoho dní a týdnů připravují a vyrábějí svíčky, keramické dekorace, ozdůbky na adventní věnce, andílky a spoustu jiných originálních dárečků, jež budou v Kostelci nad Orlicí na Vánočním jarmarku prezentovat a prodávat. 

Dvoudenní akce začne 28. listopadu v 10 hodin za účasti Františka Kinského, starosty města, pozvaných hostů a poskytovatelů sociálních služeb. Pomyslné otevření brány jarmarku zpestří hudební vystoupení žáků kostelecké „zušky”.

O skvělou atmosféru, originální výrobky a prezentaci svých služeb se postarají: Centrum denních služeb Domovinka Kostelec nad Orlicí, Ústav sociální péče Kvasiny, Ústav sociální péče pro mládež Domečky a Centrum Orion z Rychnova nad Kněžnou, Šťastný domov Líšnice, o. p. s., Domov důchodců Albrechtice nad Orlicí, Geriatrické centrum Týniště nad Orlicí, CEMA Žamberk z.ú., Domov Na Stříbrném vrchu Rokytnice v Orlických horách, Farní charita Rychnov nad Kněžnou a Centrum pro dětský sluch Tamtam, o. p. s. Praha.

Všechny vystavovatele spojuje jediné, a to je péče o seniory či osoby se zdravotním postižením, kterým se snaží ulehčit a zpříjemnit život ve svých zařízeních nebo při domácí péči.

Výrobky, jež s klienty vyrábí v rámci terapie či chráněných dílen, jsou opravdu originální a nejednomu návštěvníkovi jarmarku jistě následně zpříjemní prostředí jeho domova nebo udělají radost lidem blízkým. 

Vánoční jarmark v Kostelci nad Orlicí potrvá do 17. hodiny 29. listopadu.

A na závěr ještě vzkaz pořadatelů: „Přijďte se pozitivně naladit, načerpat energii a svojí přítomností podpořit poskytovatele sociálních služeb, kteří působí v našem regionu. Děkujeme za váš zájem a těšíme se na Vaši návštěvu!”

Reklama

Výběr článků

Načítám