Hlavní obsah

Kontrabasové kvarteto Quo vadis Bass a sestry Stupkovy zavítají do Výrova

Novinky, Jan Vodrážka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sestry Stupkovy alias MoonBeans společně s kontrabasovým kvartetem z Českých Budějovic Quo vadis Bass se po roce vrací do rodné vesnice Výrov (Hadačka) jednoho z členů - Tomáše Širokého.

Foto: Jan Vodrážka

Přijďte se vánočně naladit!

Článek

Quo vadis znamená latinsky Kam kráčíš. Název kvarteta je z dob, kdy byl kontrabas jen doprovodným nástrojem. Mnoho kontrabasových kvartet v České republice není. Quo Vadis Bass je jedno z nejznámějších a má v repertoáru skladby a písně známých skladatelů a hudebníků od J. S. Bacha, přes B. Smetanu, Beatles až po Ivana Mládka. Čtyřku kontrabasů tvoří L. Heřman, P. Vyroubal, J. Pichlík a T. Široký.

Společně s kvartetem vystoupí i sestry Stupkovy alias MoonBeans. Otcem Terezy (klavír, zpěv) a Živany (kytara, zpěv) je kuchař Petr Stupka. Sestry doprovodí opět Tomáš Široký s kontrabasem. Video z loňského koncertu najdete na YouTube.

Sbor dobrovolných hasičů Výrova a Hadačky srdečně zve první adventní víkend v sobotu 1. prosince od 16 hodin do kulturního domu na Hadačce. Předprodej a více informací naleznete na této adrese.

Reklama

Výběr článků

Načítám