Hlavní obsah

Koňská show v Ředhošti pokračovala šestým ročníkem

Novinky, Jiří Růzha

V pořadí již 6. ročník Velké koňské show se v sobotu 20. dubna uskutečnil v Ředhošti. Akci navštívilo na 400 diváků. Vítězové v soutěži drezúry koní si odnesli věcné ceny.

Foto: Jiří Růzha

Velká koňská show v Ředhošti - taneční skupina Lucarino Dance z DNS Čížkovice

Článek

V letošním ročníku se meteorologům povedla předpověď nepříznivého počasí a tak sobota byla jediným dnem, kdy se ochladilo a pofukoval chladný vítr. To ovšem nevadilo těm, co vyrazili na tržnici v Ředhošti u obce Mšené-lázně, aby zde prožili den ve společnosti milovníků a jezdců koní, pěkné country muziky a tancování. Prostě tržnice se změnila na zábavný park se spoustou koní a lidí kolem nich. Na své si přišly i děti, kromě programu si mohly vyzkoušet i pouťové atrakce jako skákací hrad, houpačky, trampolínu a jiné.

O country muziku se postarala skupina Pohodáři, která hrála od zahájení do úplného konce písničky k poslechu a tanci. Taneční vsuvkou pak byla vystoupení skupin Lucarino Dance z DNS Čížkovice a Bílý zajíc Libochovice. Obě skupiny vystupují na Koňské show od jejího vzniku v roce 2008. Ukázky Line Dance – amerického moderního country tance, klasických country tanců nebo tanců na irské motivy byly diváky odměněny dlouhým potleskem.

Ovšem každý se na Koňskou show vydal hlavně kvůli koním. I letošní ročník byl ve znamení amatérských jezdců a chovatelů. V soutěži čtyř vystoupení s drezúrou koní bylo opravdu na co se dívat. Diváci rozhodovali, který ze soutěžících se jim líbil nejvíce. Na konci programu bylo vyhlášení výsledků a ocenění jednotlivých soutěžících.

Na akci ani letos nechyběly stánky s různým zbožím. Návštěvníci si mohli zakoupit různé sladkosti, kožené výrobky a hlavně výborné klobásy na roštu a další pochutiny. Závěr celé akce patřil country skupině Pohodáři a tanečním souborům. Tančilo se a zpívalo až do úplného závěru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám