Hlavní obsah

Kocourek Modroočko potěší děti v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Příhody kočičího kluka kocourka Modroočka autorů Josefa Koláře, Petra Prchala a Marka Ebena uvidí děti v pátek 2. listopadu v ostravském Divadle loutek při premiéře v režii uměleckého šéfa divadla Václava Klemense.

Foto: Josef Zajíc

Kocourek Modroočko: Jiří Krupica.

Článek

Tak jak to na generálce v Divadle loutek Ostrava bývá, i ve čtvrtek 1. listopadu děti na generálce před premiérou přivítal Václav Klemens, režisér představení Kocourek Modroočko. Prozradil jim, že knihu, kterou ilustrovala Helena Zmatlíková, napsal v roce 1965 Josef Kolář. Knihu zdramatizoval Petr Prchal¨, hudbu k divadelní hře napsal tehdy jednadvacetiletý Marek Eben.

"Milé děti, je takové pravidlo, že se výkonům herců při generálce netleská!" řekl režisér a děti bouřlivě zatleskaly. Režisér pokračoval: "Dobrá, domluvíme se, kdyby vás to hodně nutilo tleskat, tak raději zadupejte nohama do podlahy," dokončil přivítání režisér Klemens.

Na jevišti se pak na scéně Jaroslava Milfajta v kostýmech Tomáše Kypta odehrál příběh mladého kocourka, který si psal deník a dětem všechno dopodrobna odvyprávěl. V příběhu nachází kamarády, přátele, ale i nepřátele. Pozná, jak kočky zpívají, a co na to ti, kteří neumí mňoukat a chodí po dvou.

Krásné melodie Marka Ebena na živou hudbu zpívá v hlavní roli Modroočka Jiří Krupica spolu se Zelenoočkou Lenkou Macharáčkovou a Kiki v podání Evy Balákové. Kočkám sekundují  a tančí na choreografii Vlastimila Červa kočičí muži - Zrzounek Aleše Petriče, Natrhouško v podání Ondřeje Besedy a krtka Zdeňka Pavlíčka.

Příběh přes několikerý úplněk měsíce dospěl  do finále zakončen jazzovou písní a tancem. Ihned po spadnutí opony se ze sálu ozývalo nadšené dupání nohou do podlahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám