Hlavní obsah

Klatovská Galerie U Bílého jednorožce zve na výtvarnou dílnu k výstavě City mejkap

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Galerii U Bílého jednorožce v Klatovech proběhne v sobotu 9. listopadu od 14 hodin výtvarná dílna pro rodiče s dětmi k výstavě City mejkap. Akci pořádá Galerie Klatovy / Klenová, příspěvková organizace Plzeňského kraje.

Foto: foto Jiří Strašek, z archivu Galerie Klatovy / Klenová

Galerie U Bílého jednorožce v Klatovech zve na výtvarnou dílnu k výstavě City mejkap

Článek

Výtvarné dílny pro rodiče s dětmi, které probíhají většinou v sobotu odpoledne, jsou připravené pro děti od 4 do 15 let a jsou navrženy tak, aby bavily i dospělý doprovod. Vztahují se zpravidla k aktuálním výstavám nebo k určité výtvarné technice. Umožňují zajímavá setkání s originálními díly současných umělců a rozvíjejí u dětí vztah a zájem o výtvarné umění.

Jejich cílem je propojit vnímání a interpretaci uměleckých děl s vlastní tvorbou a otevřít galerii jako prostor nabízející inspiraci, zážitek a experiment. Omezená kapacita výtvarných dílen zaručuje individuální přístup k dětem.

Výtvarná dílna k výstavě City mejkap 

„Na této výtvarné dílně se inspirujeme městy a jejich kulturou a seznámíme se s vybranými díly slovenských autorů při krátké procházce výstavou.

V první části sobotního tvoření si děti (mohou i jejich rodiče) namalují prsty nebo štětcem různobarevné pozadí, které mohou opatřit např. třpytkami a ve druhé části si vystřihnou siluety domů. Tyto dvě části následně spojíme do trojrozměrného vertikálního dílka," informovala galerijní edukátorka Bc. Vlasta Hrabětová.

Další informace

- používat se budou akrylové barvy

- je třeba mít sebou vhodný pracovní oděv / zástěru

- výtvarná dílna je hodná pro děti od 3 let v doprovodu rodiče

- nejnáročnější část: stříhání siluet domů

- veškerý materiál zajištěn

- maximální doba trvání výtvarné dílny bude 90 minut

Přihlásit se na výtvarnou dílnu je možné e-mailem: edukace@gkk.cz, nebo na tel. 731 068 807. Cena za výtvarnou dílnu pro rodiče s dětmi je 25 Kč za osobu. 

Výstava City mejkap

Výstavní projekt City mejkap se soustřeďuje na fenomén města a urbanistickou kulturu v současném slovenském umění. Jde o široký záběr problematiky od sociálně-politických otázek, kritického pohledu k osobité estetice a vizualitě městských struktur.

Zároveň dvanáct vybraných slovenských umělců (Erik Binder, Michal Černušák, Pavlína Fichta Čierna, Viktor Frešo, Ján Kekeli, Martin Kochan, Marek Kvetan, Zorka Lednárová, Milan Mazúr ml., Michal Mráz, Erik Šille a Olja Triaška Stefanovič) přináší osobité programy i jisté mediální rozptýlení.

Výstava City mejkap je v klatovské Galerii U Bílého jednorožce k vidění od 7. září do 10. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám