Hlavní obsah

Klášterečtí florbalisté předvedli, že mohou konkurovat týmům z čela tabulky

Novinky, Ondřej Kolda

V sobotu 26. ledna se v rámci OAFL odehrál další florbalový turnaj v Dolní Dobrouči, kde Sokol Klášterec nad Orlicí bojoval v pěti zápasech. Bojoval ve vyrovnaných utkáních se špičkou ligy, ale nedokázal vyhrát více než dvě utkání. Střelecká nemohoucnost pokračuje.

Foto: Martin Bílek

Ilustrační foto

Článek

Orlická amatérská florbalová liga se letos hraje už třetím rokem. Hraje se podle platných florbalových pravidel, které zajišťují dva rozhodčí. Pouze herní čas je upraven. Zápas se hraje 2 x 11 minut hrubého času. Čas se zastavuje pouze ve výjimečných situacích (zranění, nájezd, zašlápnutí míčku...). Liga se hraje formou turnajů.

Turnaj začal duelem mezi Sokolem Klášterec a Letohradem A. Letohrad A se vyhříval na prvním místě ligy, ale Klášterec hrál s vědomím, že už Letohrad dokázal porazit. Celý zápas určovali obraz hry klášterečtí, ale nedokázali prostřelit obranu a gólmana. Naopak Letohrad dokázal využít minimum šancí a vstřelit gól. Před koncem zápasu Klášterec odvolal gólmana a zkoušel hru v šesti, ale několik sekund před koncem dostali branku a utkání skončilo 2:0 pro tým z Letohradu.

Další utkání Klášterce bylo proti týmu Fbc Chrast, který byl před turnajem na druhém místě v tabulce. Od úvodního hvizdu bylo vidět nasazení Klášterce. Útočníci se sice moc neprosazovali střelecky, ale velmi dobře se vraceli a pomáhali obráncům. Právě obránci rozhodli tento zápas. Ještě v první půlce byl Martin Bílek faulován a hned po několika sekundách právě on vstřelil první gól utkání. V druhé polovině sice Chrast srovnal na 1:1, ale Klášterec pokračoval v dobré hře a střelou od půlky se prosadil druhý obránce Ondřej Kolda. Stav 2:1 pro tým z Klášterce vydržel až do konce utkání.

Následovalo utkání s posledním týmem tabulky, Sokolem Letohrad. Utkání nebylo jednoduché, ale tým Klášterce i přes lehké zaváhání vyhrál 3:1.

Souboj s Mistrovicemi, které byly předposlední, tým Klášterce značně podcenil. S vědomím, že to bude lehký zápas, nelze vyhrávat. Úvodní gól vstřelil Tomáš Mlynář, ale poté Mistrovice zabraly a zaskočili Klášterec. Byl to jediný zápas turnaje, kdy dostával soupeř hodně prostoru ke střele. V posledních minutách, kdy byl stav už 3:1 pro Mistrovice, se snažil Klášterec o vyrovnání, ale vysunutí obránců udělalo prostor pro break Mistrovic a ty potvrdily vítězství čtvrtým gólem.

Do posledního zápasu nezasáhl Adam Kalous, který si poranil kotník. Byl to zápas proti nejproduktivnějšímu týmu ligy, Lanškrounu. Hráči Klášterce se zamysleli po prohře s Mistrovicemi a pokoušeli se o menší zázrak. Už v prvních minutách poločasu se dokázal prosadit Václav Bílek a poslal Klášterec nad Orlicí do nečekaného vedení. V první půlce se snažil Lanškroun vyrovnat, měl i několik šancí, ale nervozita jim nedovolila vstřelit gól. V druhém poločase pokračovala vyrovnaná hra, ale Klášterec dokázal jen dvakrát zazvonit o brankovou konstrukci. Lanškroun svou vytrvalostí a i díky troše štěstí dokázal vyrovnat a těsně před koncem dokonce zápas otočit. Po výborném výkonu Klášterec prohrál 1:2, ale ukázal, že dokáže potrápit i nejlepší týmy. 

V brance Klášterce nad Orlicí se vystřídali dva gólmani, kteří ukázali své kvality. Tým Klášterce pokračuje už příští týden předposledním turnajem ligy.

Reklama

Výběr článků

Načítám