Hlavní obsah

Klášter Plasy se loučí s létem Cisterciáckými a Netopýřími nocemi

Novinky, Sylvie Kročáková

Ve dnech 5. a 6. září se budou v klášteře v Plasích konat letošní poslední noční hrané prohlídky, v pátek podpořené Mezinárodní netopýří nocí.

Foto: Sylvie Kročáková

Klášter Plasy - Cisterciácké noci - noční hrané prohlídky

Článek

Během dvou večerů se návštěvníci v rámci večerních prohlídek stanou součástí odborné komise, která se v klášteře objevila ke konci roku 1785, kdy byl klášter rušen. Jejím úkolem bylo sepsat všechen zabavovaný klášterní majetek.

Co všechno se během těchto okamžiků asi mohlo odehrávat? Co prožívali mniši? Jaké "poklady" se v klášteře ukrývaly? Co komise za zdmi kláštera nalezla? Koho potkala? Nejenom na tyto otázky odpoví prohlídky v provedení herců z divadelního souboru Tyl z Čisté u Rakovníka.

Prohlídky budou vycházet po oba dva večery, tedy v pátek 5. a v sobotu 6. září, vždy od 19:00 hodin až do půlnoci a to každou půlhodinu.

Návštěvníci, kteří zavítají do kláštera v pátek, se budou moci zároveň zúčastnit od 18:00 hodin Mezinárodní netopýří noci, kterou každoročně pořádá na různých místech republiky Agentura ochrany přírody a krajiny ČR.

Celovečerní program se bude odehrávat na volně přístupném prostranství před konventem. Na programu bude výstava spojená s přednáškou o životě netopýrů, soutěže pro děti, ukázkový odchyt netopýrů a mnohé další. Vstup na tuto akci je zdarma. 

Reklama

Výběr článků

Načítám