Hlavní obsah

Karvinské řidiče čekají zbrusu nové silnice s unikátním povrchem

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě necelý měsíc se musejí řidiči v Karviné obrnit trpělivosti. Ředitelství silnic a dálnic pokračuje v opravách hlavních tahů v ulici Nádražní a v ulici 17. listopadu. Na řidiče tak v polovině června čekají nejen zbrusu nové cesty, ale i unikátní vrstva, která je tišší.

Foto: Milan Haluška
Článek

„V současné době se pracuje na obou úsecích silnice I/67. Opravy jsou prováděny za částečně omezeného provozu, pouze v ulici Nádražní je v současné době projednáváno případné úplné uzavření některých úseků (nájezdové rampy apod.) po dobu pokládky obrusné vrstvy,” informoval technik provozního úseku ŘSD Ostrava Pavel Hučík.

Firmy navíc přislíbily častější čištění od prachu, na který si lidé v okolí cest stěžují. Do 6. června by měly být hotové opravy výtluků a měla by být položena první vrstva asfaltu jak na Nádražní (poblíž obchodního střediska a karvinského nádraží), tak na hlavním výjezdu z města ve směru na Český Těšín – na třídě 17. listopadu.

Obě komunikace jsou na poměrně dlouhých úsecích zbroušené a firmy tu budou pokládat unikátní povrchy, které mají být výrazně tišší než ty předchozí. Finální pokládku mají v plánu zhruba od půlky června do 26. června.

Na území města stát opravuje silnice a mosty ve velkém. Rekonstruuje se například i most u Dolu Karviná, kde smí jezdit běžná doprava jen ve směru z města na Ostravu a v opačném směru je tedy jednou z objížděk právě cesta od Stonavy přes třídu 17. listopadu. Další větší opravy budou až do srpna pokračovat ve směru na Těšín přes městskou část Louky. Další opravy pak ŘSD letos již neplánuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám