Hlavní obsah

Karvinské děti si užijí ozdravného pobytu v Jeseníkách

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ze smogového prostředí vyjedou v březnu děti z prvního stupně základních karvinských škol. V Jeseníkách si užijí ozdravných pobytů, které pro ně město připravilo v Malé Morávce.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Březnových ozdravných pobytů si užije celkem 120 dětí ze čtyř základních škol. Budou celkem dva turnusy po 60 dětech. První skupina vyjede 4. března. Pobyty jsou vždy čtrnáctidenní.

Karvinská radnice na děti myslí a každoročně pro ně připravuje nejen lyžařské kurzy, ozdravné pobyty, ale v minulosti děti zavítaly i k moři a užily si tak pobytu na čerstvém vzduchu.

„Letos jsou pobyty našim dětem poprvé podpořeny dotací ze Státního fondu životního prostředí České republiky. Máme půl miliónu korun a rodiče za dítě doplatí jen 500 korun,” informovala mluvčí města Šárka Swiderová.

V létě by si měly děti užít dalších pobytů v horách a v jednání je i pobyt u moře. V březnu navíc skončí další ročník úspěšných lyžařských kurzů.

„Tentokrát jsme mohli zaplatit kurzy 460 dětem (vloni to byla asi polovina). Jinak také hradíme dopravu a další náklady nad pojištění u ozdravných pobytů pro děti. V lednu byly třeba v Metylovicích, ale to jsou pobyty pro děti s diagnózami astma, respirační chronické nemoci nebo alergie,” uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám