Hlavní obsah

Karviná vydala novou cyklomapu, kromě tras obsahuje i bezpečnostní informace

Novinky, Milan Haluška

Centrum Karviné je plné cyklotras, stejně tak odlehlé části, které město spojují se sousedy. Aby se cyklisté lépe orientovali, vydalo pro ně město v minulých dnech aktuální cyklomapu.

Foto: Milan Haluška
Článek

„Cyklomapa obsahuje všechny dnes fungující trasy nejen v Karviné, ale také v širším regionu Karvinska a Ostravska. Mapa je velmi skladná a obsahuje i další užitečné rady pro cyklisty: přehled tras s průjezdovými body a  jak jezdit bezpečně,“ říká mluvčí města Šárka Swiderová. Cyklomapu lze koupit v infocentru na zámku za 40 korun.

Město dříve vydalo Cyklotrasy fajnym městem, ale to byla mapa tras i stezek spíše pro kratší turistické projížďky a byla vydána byla ještě předtím, než svaz obcí Karvinska vybudoval trasu podél Olše a město postavilo několik svých dalších vlastních tras.

Součástí jsou bezpečnostní informace

„Ze zkušeností víme, že mnozí cyklisté neovládají dopravní předpisy a vůbec neznají základní pokyny. Často například nevědí, že musí jet po cyklostezce vedoucí podél vozovky a ne po silnici, což se velmi často nedodržuje. Dalším problémem je pohyb cyklistů na přechodech – přejíždějí je na kole, nebo v případě, že je přechod opatřen značkami pro cyklisty, mají pocit, že mají stejně jako chodec přednost – není tomu tak,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám