Hlavní obsah

Karviná dětem postaví nová hřiště

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V karvinském lesoparku Dubina do poloviny července vyroste nové dětské hřiště. Město chce poté další postavit na sídlišti v městské části Hranice. Původní herní prvky ze smrkového dřeva již nevyhovují a musely se často obnovovat.

Foto: Město Karviná

Takto bude vypadat hřiště postavené na sídlišti v městské části Hranice

Článek

Šestnáct let staré hřiště v Dubině nechalo město demontovat letos v březnu. Jeho nepoškozené prvky navíc ještě poslouží tam, kde hřiště nejsou.

Mezi novými prvky bude například kolotoč, domeček se skluzavkou, houpačky, šeptací trubka či lanová atrakce. Nezapomene se ani na rodiče, pro které se vybuduje posezení a přibude i nová zeleň.

Hřiště v Dubině je součástí širšího evropského přeshraničního projektu ve stylu škola hrou, do něhož patří i tiskoviny, další interaktivní hry a aktivity pro děti.

Další hřiště vznikne na sídlišti

Přesněji v parku mezi ulicemi Slovenská a Einsteinova v Karviné-Hranicích. Zde vznikne hřiště na přání občanů a dětí z prvních tříd ZŠ Mendelova. Architekti navrhli tři řešení (minidopravní, prolézací věže a vrak lodi). Lidé se nakonec na sto procent neshodli ani na jedné verzi, ale vybrali si verzi vraku lodi.

„Lidé si na hřišti přejí lavičky a stromy. Budou tam prvky lodního vraku, ale také klasické houpačky z jiného návrhu, více zeleně a míst k sezení. Stavět bychom chtěli v září a peníze poskytla Nadace OKD,” dodala mluvčí města Šárka Swiderová.

Reklama

Výběr článků

Načítám