Hlavní obsah

Karlovarský kraj nechal vyměnit výtahy v sokolovské nemocnici

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva nové výtahy slouží pacientům i personálu v sokolovské nemocnici. V pavilonech B a E je nechal místo zastaralých a dosluhujících nainstalovat Karlovarský kraj.

Článek

Staré zdviže technici kompletně demontovali, opravili šachty, namontovali do nich moderní technologii a samotné výtahy. Ten v pavilonu B zastavuje ve třech patrech, v budově E v pěti. Druhý zmiňovaný je zároveň vybaven jako evakuační pro případ požáru. Plně evakuační bude až po dokončení celé chráněné únikové cesty.

„Pokračujeme v investicích do Nemocnice Sokolov. Náklady na modernizaci výtahů činily 2,6 miliónu korun bez DPH. Cenu se podařilo oproti předpokladu snížit téměř o třetinu,” řekl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Smlouva s dodavatelskou společností Schindler CZ se podepisovala vloni v srpnu, do konce roku pak zhotovitel výtahy vyráběl. Demontáž původních kabin, strojů, lanoví, osvětlení, žebříků a následné montážní práce nových zdviží dokončil v polovině února. Stavbu včetně instalace bezpečnostních prvků zkolaudoval 25. února. 

Zároveň kraj připravuje v sokolovské nemocnici další stavební akci. „Kompletní rekonstrukce za přibližně 50 miliónů korun čeká lůžkové chirurgické oddělení v pavilonu B. Nyní probíhá výběrové řízení na dodavatele stavebních prací, s jejich zahájením se počítá v dubnu,” dodal hejtman.

Po úpravách, které potrvají zhruba sedm měsíců, vzniknou dvě zmodernizované chirurgické stanice se 41 lůžky a s potřebným technickým zázemím. Za dalších asi 10 miliónů korun se Karlovarský kraj v areálu sokolovské nemocnice vypořádá s neutěšeným stavem opěrné zdi a chodníku nad pavilonem C. Samotná akce by měla začít v květnu a potrvá šest měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám